Συλλήψεις 660 υπόπτων για παιδεραστία στη Βρετανία

Στη σύλληψη 660 υπόπτων για παιδεραστία προχώρησε η αστυνομία της Βρετανίας κατά τη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης η οποία διήρκεσε…

police 4

Στη σύλληψη 660 υπόπτων για παιδεραστία προχώρησε η αστυνομία της Βρετανίας κατά τη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης η οποία διήρκεσε έξι μήνες.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (NCA) η επιχείρηση επικεντρώθηκε κυρίως σε πρόσωπα που αποκτούσαν πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκων στο Διαδίκτυο και σε αυτή συμμετείχαν 45 αστυνομικές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα, στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι γιατροί, εκπαιδευτικοί, στελέχη του σώματος προσκόπων, νοσηλευτές και συνταξιούχοι αστυνομικοί.

Όπως ανακοίνωσε η NCA περισσότερα από 400 παιδιά είναι πλέον «ασφαλή» χάρη σε αυτή την επιχείρηση.

Από τους 660 ανθρώπους που συνελήφθησαν, οι 39 ήταν καταγεγραμμένοι σεξουαλικοί παραβάτες, είχαν δηλαδή ήδη καταδικασθεί μία φορά για ένα σεξουαλικό έγκλημα. Εντούτοις, η πλειονότητά των συλληφθέντων, μερικοί εκ των οποίων είχαν χωρίς επιτήρηση πρόσβαση σε παιδιά, δεν ήταν γνωστοί στις αρχές.

Συνολικά οι ερευνητές πραγματοποίησαν εφόδους σε 833 διευθύνσεις και ερεύνησαν 9.172 υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους.

«Είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία είχε τη δυνατότητα να διεξάγει μια στοχευμένη επιχείρηση αυτής της φύσης» και τέτοιας έκτασης, επισήμανε ο υποδιευθυντής της NCA, ο στρατηγός Φιλ Γκόρμλεϊ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία.

Η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Βρετανίας συστάθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει αποστολή να συντονίσει καλύτερα τις ενέργειες της αστυνομίας σε θέματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και το οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…