Συλλήψεις στην Καβάλα για διακίνηση ναρκωτικών

Στην εξάρθρωση συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και την διακίνηση τους στο νομό Καβάλας προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

5b30b5e91dc524bd0a8b4792

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, αλλοδαποί ηλικίας 38, 29 και 19 ετών και κατασχέθηκαν πάνω από 22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δύο αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα, 335 ευρώ και δύο ασύρματοι.

Η εξάρθρωση έγινε έπειτα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε επιχείρησης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αρμόδιους αστυνομικούς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και αντίστασης, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί ραδιοσταθμών, κατά περίπτωση.

Από την ενδελεχή και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες αποτελούσαν μέλη συμμορίας, η δράση της οποίας αφορούσε την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, τη μεταφορά τους στην Καβάλα και την περαιτέρω διακίνησή τους στο νομό, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Όπως διακριβώθηκε και αναφέρεται στην ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο 29χρονος, ο οποίος παραλάμβανε τα ναρκωτικά στην Καβάλα, στη συνέχεια τα αποθήκευε και αναλάμβανε την διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκε ο 38χρονος να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός σε έτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, με το οποίο μετέφεραν στην πόλη της Καβάλας πάνω από 22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό να τα παραδώσουν στον 29χρονο.

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τα οχήματα σε σημείο της πόλης, όπου συναντήθηκαν με τον 29χρονο, ο οποίος μετέβη με μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ακολούθως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των δραστών, όλοι τους προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ ο 29χρονος προσέκρουσε με τη μοτοσυκλέτα σε περιπολικά οχήματα και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική