Συλλέκτης χρυσού ο Τεντόγλου-Παγκόσμιος πρωταθλητής μετά από αγώνα-θρίλερ (video)

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το back to back τα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου, με άλμα στα 8.22μ.

Τεντόγλου

Η κορυφή του κόσμου στον κλειστό στίβο είναι ξανά δική του! Ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο του και στέφθηκε για δεύτερη σερί χρονιά Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου και  έγινε ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που το κατάφερε.

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δίνει μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ, το οποίο όμως δεν του άρεσε. Λίγο αργότερα, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έγραψε ακριβώς την ίδια επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας ακόμη είχε άλμα άνω των 8 μέτρων και συγκεκριμένα ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

Στην τέταρτη προσπάθεια, ο Φουρλάνι πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε πρώτος όμως αμέσως μετά ο Τεντόγλου τον υποχρέωσε ξανά να βρεθεί στη δεύτερη θέση, αφού έκανε 8.15μ και δεδομένου ότι έχουν την ίδια επίδοση στο καλύτερο άλμα τους χρειάζεται να μετρήσουμε το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής. Τότε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ έκανε 8.21μ και μπήκε στη μάχη.

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Στο έκτο άλμα, ο Φουρλάνι έκανε άκυρο και ο Τεντόγλου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρυσό και τον Παγκόσμιο τίτλο με άλμα στα 8.19μ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…