Συλλαλητήριο κατά των ΟΠΠΙ και της αστυνομικής καταστολής

Μαζικό συλλαλητήριο κατά των ΟΠΠΙ και της αστυνομικής καταστολής που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα μέσα στα πανεπιστήμια

πορειαΟΠΚΙ

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, και την ακραία καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες  τις τελευταίες εβδομάδες.
Φοιτητές, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα για κινητοποίηση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

syllalitirio foitites

Στην περιοχή για μια ακόμη φορά έχει κάνει έντονη την παρουσία της η αστυνομία . Λόγω της πορείας η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου

 

Τα σχήματα της ΕΑΑΚ ΑΝΑΡΣΥΠ, ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ, ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ φοιτητών ΣΕΜΦΕ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ και ΜΑΣΥΝ αναφέρουν σε εκδήλωση που δημιούργησαν στο Facebook με στόχο την προπαγάνδιση της σημερινής πορείας:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να χτυπήσει με δολοφονικό τρόπο τη συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Με κρότου λάμψης και χημικά μέσα στο πλήθος απέδειξαν περίτρανα ότι βάζουν την αστυνομία στις σχολές για να καταστείλουν και να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους! Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας συναδέλφους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Όμως δεν κατάφεραν ούτε έτσι να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλη αντικατασταλτική πορεία!

Προσυγκέντρωση 19:00 Προπύλαια

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και της καταστολής!

Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, οι φοιτητές θυμούνται το ’73».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…