Συλλαλητήριο για την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα για τον προϋπολογισμό.

sullalitirio

Στον απόηχο της σημερινής ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο συνδικάτων και μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος στην πλατεία Συντάγματος.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς. Ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς» ήταν το κεντρικό σύνθημα στο μαζικό συλλαλητήριο, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και φοιτητές διαδήλωσαν για αυξήσεις στους μισθούς, προστασία του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας ενάντια στην ακρίβεια και στους πλειστηριασμούς και ενάντια στον προϋπολογισμό που αναμένεται σήμερα να ψηφίσει η κυβέρνηση. «Κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια φαΐ, σε λίγο θα μας δίνουμε κουπόνια για ζωή» και «Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα των συγκεντρωμένων διαδηλωτών. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η επιτυχία της απεργίας δείχνει τον δρόμο της κλιμάκωσης

«Η παρακαταθήκη που άφησε η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σημαντική, η επιτυχία της δείχνει τον δρόμο της κλιμάκωσης, η οποία δεν θα έρθει αυτόματα με την κήρυξη της πανελλαδικής απεργίας που θα επιδιώξουμε να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά θα έρθει κάτω από την δουλειά των σωματείων μέσα στους χώρους παραγωγής εκεί που θα ξεσπάνε μικρές εστίες διεκδίκησης και αγώνα, οι οποίες θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων και της ανάγκης σε γενικευμένο πανελλαδικό απεργιακό αγώνα» τόνισε στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

«Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει την χειροτέρευση των όρων ζωής και εργασίας για την συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι εκλογές που ο λαός θα καλεστεί να ψηφίσει διαχειριστή. Από αυτό το βήμα φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάλεσμα στο ποιον θα ψηφίσετε. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι την επόμενη των εκλογών όποιος και να είναι κυβέρνηση θα τσακίσει για την επόμενη τριετία την ζωή μας. Απάντηση στην βαρβαρότητα για πριν και μετά τις εκλογές, είναι πόσο ισχυρό θα είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Πόσο οργανωμένος θα είναι ο λαός για να παλέψει για αυξήσεις, θα παλέψει να μην ξεσπιτωθεί, θα παλέψει ενάντια στην βία και την καταστολή, πως θα φτιάξει το δικό του σενάριο απέναντι στα αντιλαϊκά σενάρια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σενάρια που για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους δεν διστάζουν να έχουν ξανά στο σχέδιο το ξετρύπωμα τον ναζιστών με τον ίδιο ή άλλο μανδύα» επισήμανε ο Β. Συρίγος.

Χαιρετισμό από την Ελλάν Πασσέ

Στο συλλαλητήριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» σημειώνοντας πως «χωρίς ουσιαστικές λύσεις, οι Έλληνες Ρομά θα συνεχίσουμε να ζούμε περιθωριοποιημένοι και αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο, γεγονός που γεννά και θρέφει τον αντιτσιγγανισμό και την ρητορική του μίσους απέναντι στην φυλή μας».

«Γιατί γνωρίζουμε όλοι καλά πως αν δεν διεκδικήσουμε δικαιοσύνη σήμερα, μπορεί αύριο στη θέση του να είναι κάποιο παιδί που το σπίτι του πλειστηριάστηκε και αυτό αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. Λέμε όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για κοινωνική ένταξη των Ρομά. Όλοι μαζί στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή με αξίες και ιδανικά για όλο τον λαό» τόνισε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…