«Συγνώμη… ήταν λάθος»

 «Φωτιά» πήρε το twitter για τη χρέωση 5 ευρώ σε χιλιάδες λογαριασμούς. Μέσα στο κλίμα αντιδράσεων στα social ήρθαν και οι απανωτές συγνώμες. . 

statue 1477830 1920

Ξεκινώντας, με τα πρώτα μηνύματα της χρονιάς που ήρθαν σε πολλούς για το 2020, δεν ήταν από οικεία πρόσωπα, αλλά από την τράπεζα Πειραιώς που ενημέρωνε πως ο λογαριασμός τους έχει χρεωθεί με 5 ευρώ με την αιτιολογία «πάγιο τέλος σύνδεσης winbank». Μέσα στο κλίμα αντιδράσεων στα social ήρθαν και οι απανωτές συγνώμες.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένας πανικός, με τον καθένα ξεχωριστά να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Τράπεζα για να πληροφορηθεί από που προέκυψε αυτή η αναίτια -και χωρίς να έχει προηγηθεί ανακοίνωση-χρέωση. 

Μετά και τις έντονες αντιδράσεις, η Τράπεζα με ένα με ένα tweet της, αναγνώρισε το λάθος της…  πήρε πίσω την απόφασή της λέγοντας είπε πως έγινε εκ παραδρομής: «Oι χρεώσεις 5€ που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς μικρού αριθμού πελατών, έγιναν εκ παραδρομής και η Τράπεζα προχωρεί άμεσα σε αντιλογισμούς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας».

Φυσικά ο «μικρός αριθμός πελατών» που ανάφερε η τράπεζα ελέγχεται ενώ και το «εκ παραδρομής» δημιουργεί απορίες, καθώς καμία τράπεζα  από μόνη της δεν παίρνει «εκ παραδρομής» 5 ευρώ από τους λογαριασμούς πελατών.  Και φυσικά όπου υπάρχει καπνός λέει ο λαός υπάρχει και φωτιά, πριν την ανακοίνωση της Τράπεζας, προηγήθηκε ένα post του πανταχού παρών στο tweet, Άδωνη Γεωργιάδη, που έσπευσε να ενημερώσει  ότι όλα είναι καλά και  πρόκειται για ένα ένα μικρό λάθος: «Ως προς αυτό, ερευνήθηκε και από εμένα και από τις υπηρεσίες μας. Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμία νέα επιπλέον χρέωση».

Το ερωτήματα λοιπόν εύλογα. Αν δεν υπήρχε το κράξιμο για το χαράτσι  στα  social θα είχαν επιστραφεί τα χρήματα από την Πειραιώς; Μάλλον δύσκολο. Τα «σοβαρά» ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) δεν αξιολόγησαν την είδηση που αφορούσε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου!

Το μόνο θετικό  πάντως ότι σήμερα ήταν η μέρα της συγγνώμης, μετά τις αντιδράσεις στα social. Ο Τζιτζικώστας είπε ότι η σεξιστική δήλωσή του ήταν «λάθος και ατυχέστατη” και ο Άδωνις με την Πειραιώς ανέφεραν πώς  ήταν «ατυχής-μικρό λάθος» η επιβάρυνση με 5 ευρώ στο e-banking.

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…