Σύγκρουση στη Βουλή για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα

«Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το κράτος Δικαίου σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται το νόμο και την ανθρώπινη ζωή»

vouli

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και την εμμονική άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον φωτογραφικό νόμο που η ίδια ψήφισε.

Ο Νίκος Βούτσης καταλόγισε στην κυβέρνηση «εκδικητικού τύπου πράξη στο πρόσωπο ενός κρατουμένου», κάνοντας λόγο για αντίληψη αυταρχισμού και καταστολής με φόντο και το πρόσφατο περιστατικό ακραίας αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Θάνος Πλεύρης αντέτεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. λειτουργεί ως συνήγορος του Κουφοντίνα. «Έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα, ενώ εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα» απάντησε, προσθέτοντας ότι η φυλακή που θα εκτίσει την ποινή του ένας απεργός πείνας, δεν αποτελεί κυριαρχικό του δικαίωμα. «Παρότι κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα, δεν πρόκειται να αποστούμε από τις αρχές και τις αξίες μας» είπε ο «μεταμεσονύχτιος καταδρομέας» της πλατείας Εξαρχείων χωρίς να διευκρινίζει ποιου είδους κινδύνους διατρέχει.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ακροδεξιό λαϊκισμό στην παραληρηματική του εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το κράτος Δικαίου σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται το νόμο και την ανθρώπινη ζωή. Επιπλέον, ο τέως πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι «θέλει να ξανακάνει τη δίκη Κουφοντίνα με τους δικούς του όρους».

Πηγή: documentonews.gr

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της