Σύγκρουση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Η σύγκρουση αφορά τις αξιολογήσεις των καθηγητών αλλά και τις σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία

5348062

Χθες ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως, το οποίο η κυβέρνηση έχει ονομάσει «αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να οδηγούνται σε ηχηρές αντιδράσεις και να το χαρακτηρίζουν οπισθοδρομικό, απαξιωτικό ως προς την δημόσια εκπαίδευση και συκοφαντικό ως προς την κοινότητα των καθηγητών.

Ειδικότερα, η χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης ξεκίνησε στο φόντο των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί λόγω της περικοπής 20.000 μαθητών εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που θεσμοθετήθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ωστόσο, τα βέλη των κομμάτων διασταυρώθηκαν και στον ορίζοντα των νέων ρυθμίσεων που εισάγει το νέο Νομοσχέδιο που αφορούν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και τη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε επιχειρήσεων που θα αναζητούν πόρους μέσω δωρεών και χορηγιών, όπως τόνισαν οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στα σχολεία λόγω του Νέου Νομοσχεδίου, υπενθυμίζεται ότι το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την αυτονομία της σχολικής μονάδας, που μετατρέπει τα σχολεία σε επιχειρήσεις που αναζητούν πόρους, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετείται η χρηματοδότηση των σχολείων με δωρεές και χορηγίες που μέχρι σήμερα ήταν ευθύνη του κράτους, μια εντελώς πρωτόγνωρη συνθήκη για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας, που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων και σε οικονομικό μαρασμό ή ακόμα και σε λουκέτα ορισμένων.

«Οδηγούμε την Παιδεία σε ένα αναβαθμισμένο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για προσπάθεια εργαλειοποίησης των νέων ανθρώπων.

«Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει 11.700 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς στη γενική εκπαίδευση. [Πρόκειται για] τους πρώτους διορισμούς που έγιναν μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην ειδική αγωγή. Συνολικά στα δύο πρώτα χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν γίνει συνολικά 16.200 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και με 123 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Όπως είναι αναμενόμενο και φάνηκε ήδη από την πρώτη μέρα της κοινοβουλευτικής συζήτησης, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ με εξαίρεση το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που διευκρίνισε ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν συνολικά ενάντια, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στα ύψη.

Η σύγκρουση αναμένεται να μεταφερθεί και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ήδη από σήμερα στη Βουλή (σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές διαρροές), για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα πάρει τη σκυτάλη μέχρι την Τετάρτη, για να εξαπολύσει -όπως όλα δείχνουν- μια ολομέτωπη επίθεση που, μεταξύ άλλων, θα αφορά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και τις 20.000 περικοπές μαθητών από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε»

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε»

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…