Σύγκρουση πλοίων στη Λέσβο

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου περίπου 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από το Σίγρι…

lesvos 0

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου περίπου 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από το Σίγρι της Λέσβου. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνον υλικές ζημιές. Παρότι οι δύο καπετάνιοι δεν ζήτησαν βοήθεια, στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού.

Πρόκειται για το πλοίο «Angel Alia» με σημαία των Νήσων Κουκ και πλήρωμα 16 σύριους και το πλοίο «Αmeland» με σημαία Antiqua Barbuda και πλήρωμα 11 ρώσους. Το «Αngel Αlia» υπέστη μικρά ρήγματα στο κύτος του εμπρός και δεξιά, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην ασφαλή ναυσιπλοΐα του. Γι’ αυτό κι αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του. Μικρότερες ζημιές υπέστη το φορτηγό πλοίο «Ameland», το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Ουκρανίας με προορισμό τη Γαλλία.

Στην θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι 6 με 7 Μποφόρ, ενώ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας έστειλε ένα πλωτό κι ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…