Σύγκρουση στην ΕΡΤ για το ενημερωτικό πρόγραμμα

Μια κόντρα που υπέβοσκε εδώ και αρκετό καιρό στην ΕΡΤ μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και του γενικού διευθυντή Ειδήσεων - Ενημέρωσης Σταύρου Καπάκου βγήκε στην επιφάνεια από χθες.

NewsRoom 23/10/2016 | 20:29

Η κόντρα των δύο αφορά στην διαμόρφωση του Ενημερωτικού Προγράμματος της Δημόσιας τηλεόρασης και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου εξελίχθηκε μια ανοιχτή σύγκρουση.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ ήταν να απομακρυνθεί ο Σταύρος Καπάκος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του λόγω διαφορετικών απόψεων στην κατάρτιση του προγράμματος ενημέρωσης.

Η απόφαση αυτή προέκυψε από τις ψήφους όλων των μελών του ΔΣ, πλήν του προέδρου, Διονύση Τσακνή, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του. Ωστόσο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται οριστικό.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Σταύρος Καπάκος, φαίνεται σύμφωνα με την Αυγή, ότι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για την συνολική λειτουργία του καναλιού και συγκεκριμένα για προτάσεις ενημερωτικών εκπομπών, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αλλά και για σειρά εξωτερικών και μεικτών παραγωγών για την ΕΡΤ. Ακόμη έχουν διαφωνίες για τα πρόσωπα, τα κόστη, αλλά και τη διαχείριση των ελλείψεων τόσο του προσωπικού από συγκεκριμένες ειδικότητες όσο και του περιορισμένου προϋπολογισμού.

Η πλευρά του Λ. Ταγματάρχη υποστηρίζει ότι έχει το διευθυντικό δικαίωμα σε περιπτώσεις διαφωνίας, όταν δεν είναι δυνατές η συνεργασία και η συνεννόηση σε έναν οργανισμό. Ακόμη επικαλείται την ιεραρχικά μεγαλύτερη ευθύνη που αναλογεί στον διευθύνοντα σύμβουλο για το τελικό αποτέλεσμα, περιλαμβανομένου και του ενημερωτικού προγράμματος.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Καπάκος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις της διοίκησης στον ενημερωτικό τομέα είναι συνεχείς. Ακόμη, υποστηρίζει ότι πρόταση προγράμματος από την πλευρά Καπάκου έχει κατατεθεί εγκαίρως, από τα μέσα Ιουλίου, όμως οι όποιες αποφάσεις δεν ελήφθησαν από τη διοίκηση παρά καθυστερημένα, στις αρχές Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εκτίμησή του ήταν ότι ο ενημερωτικός τομέας πρέπει να είναι διακριτός και αυτόνομος και να μην δέχεται παρεμβάσεις της διοίκησης, της οποίας ο ρόλος είναι διαφορετικός και η ευθύνη άλλου τύπου. Επίσης, χρειάζεται συλλογική δουλειά και λειτουργική ιεραρχία και όχι ενός ανδρός αρχή, καθώς το προϊόν που παράγεται απαιτεί συνεργασία και λειτουργικότητα των δομών. Σχετικά με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι ανάγκες απαιτούν έναν έμπειρο παρουσιαστή και όχι έναν ωραίο παρουσιαστή.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.