Newsroom

Newsroom

Συγκρούσεις "χούλιγκαν" με νεκρό

Με ρόπαλα, μαχαίρια, λοστούς και πέτρες περίπου 30 νεαροί συγκρούστηκαν κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Τη συνάντηση είχαν “οργανώσει” με sms…

kriti

Με ρόπαλα, μαχαίρια, λοστούς και πέτρες περίπου 30 νεαροί συγκρούστηκαν κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Τη συνάντηση είχαν “οργανώσει” με sms έπειτα από ένα μικρής έκτασης επεισόδιο τα μεσάνυχτα στην παραλιακή
Σοκ και έντονη ανησυχία για όσα πρόκειται να συμβούν έχει προκαλέσει η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια, οπαδού του Παναθηναϊκού, στη διάρκεια εκτεταμένης συμπλοκής -έπειτα από ραντεβού- ανάμεσα σε περίπου 30 νεαρούς που ανήκουν σε διαφορετικές ποδοσφαιρικές ομάδες, στο Ηράκλειο.
Η χθεσινή αιματοχυσία αποτελεί συνέχεια σειράς συμπλοκών που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά τους τελευταίους μήνες όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις.
Τα κίνητρα ωστόσο των συμπλοκών στην Κρήτη δεν συνδέονται αποκλειστικά με αθλητικά ελατήρια, αλλά ενδεχομένως έχουν να κάνουν και με τη “βεντέτα” που χρόνια τώρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε νεαρούς της ανατολικής προσφυγικής συνοικίας της Αλικαρνασσού και των δυτικών συνοικιών.
Ολα ξεκίνησαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς των δύο πλευρών. Αν και προς στιγμήν το επεισόδιο φαινόταν ότι είχε λήξει, στην πραγματικότητα οι νεαροί -από την Αστυνομία αναφέρονται ως οπαδοί του ΟΦΗ από τη μία, του Ηροδότου και του Παναθηναϊκού από την άλλη- “οργανώνονταν” και μέσω SMS καλούσαν για το “μεγάλο ραντεβού” στην ξύλινη γέφυρα, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.
Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι και ο αδικοχαμένος Γιάννης δέχθηκε ένα τέτοιο μήνυμα και μαζί με έναν φίλο του έφυγαν από τα Μάλια γύρω στις 2 τα ξημερώματα για να φθάσουν στον τόπο της συνάντησης.
Οι περισσότεροι εκ των νεαρών που συμμετείχαν στο ραντεβού θανάτου ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, μαχαίρια, λοστούς και πέτρες, ενώ είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.
Ο 21χρονος Γ. Ρουσάκης, ο οποίος στις 26 Σεπτεμβρίου θα πήγαινε φαντάρος, δέχθηκε δύο μαχαιριές, μία στον αριστερό θώρακα και μία στη δεξιά κοιλιακή χώρα. Δύο ακόμα φίλοι του, ένας 21χρονος και ένας 19χρονος, τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο άτυχος νέος διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νεκρός.
Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν συλλάβει έξι νεαρούς, ηλικίας από 18 έως 21 ετών. Πρόκειται για τους δύο ελαφρά τραυματίες και τέσσερις ακόμα, οι οποίοι προσήχθησαν για συμμετοχή στη συμπλοκή. Και οι έξι ανήκουν στο ίδιο “στρατόπεδο”.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι συλληφθέντες “δείχνουν” ως δράστες οπαδούς του ΟΦΗ. Παρουσία δύο εισαγγελικών λειτουργών, αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, χτυπώντας “πόρτα πόρτα” τα σπίτια υπόπτων.
Φόβοι για αντίποινα
Την ίδια ώρα έκδηλη είναι η ανησυχία της Αστυνομίας αλλά και αθλητικών παραγόντων σε σχέση με την επόμενη μέρα και τον φόβο αντιποίνων. Ηδη από χθες, ακόμα και στο Facebook, αναρτώνται μηνύματα αντεκδίκησης από φίλους και γνωστούς του αδικοχαμένου παλικαριού. Η κηδεία του 21χρονου Γιάννη έγινε χθες στα Μάλια μέσα σε κλίμα οδύνης και συντριβής. Ο νεαρός εργαζόταν ως σερβιτόρος σε εστιατόριο των Μαλίων.
Απόλυτη ευθύνη στις ποδοσφαιρικές ομάδες, “που -όπως ανέφερε- επιτρέπουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα σύνδεσμοι οπαδών, οι οποίοι δεν έχουν σκοπό το άθλημα, αλλά τη βία που πολλές φορές, όπως χθες (προχθές) το βράδυ, οδηγεί σε θλιβερά αποτελέσματα”, επέρριψε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής αναφερόμενος στα επεισόδια.
Την έντονη αποδοκιμασία του για το γεγονός εξέφρασε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, ενώ τα επεισόδια καταδίκασε και η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ
Το χρονικό του αίματος
29 Μαρτίου 2007 στη Λ. Λαυρίου στην Παιανία. Σε συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν των ΠΑΟ και Ολυμπιακού πριν από αγώνα βόλεϊ μεταξύ των δύο ομάδων σκοτώθηκε ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΟ Κολωνού. Αλλοι πέντε νεαροί τραυματίστηκαν.
17 Ιανουαρίου 2008. Σε καφετέρια στη Λούτσα άγνωστοι χούλιγκαν μαχαίρωσαν και σκότωσαν 24χρονο οπαδό του Ολυμπιακού, λίγο μετά τη λήξη του ντέρμπι στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
9 Μαΐου 2011. ΕΣε ραντεβού θανάτου μεταξύ χούλιγκαν των Ολυμπιακού και ΠΑΟ στην Κόρινθο, όπου έγινε χρήση καλάσνικοφ, τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ
http://www.ethnos.gr

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας