Σύγκρουση Σπίρτζη – Βούλτεψη on air

Η οργανωμένη εκστρατεία της ΝΔ να σπείρει τον τρόμο σε ψηφοφόρους και επαγγελματίες, για την κοστολόγηση των προγραμμάτων καλά κρατεί

voultepsi spirtzis

Ανέβηκαν οι τόνοι στο στούντιο του Mega το πρωί της Κυριακής, στη συζήτηση της Σοφίας Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία με τον Χρήστο Σπίρτζη του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσής τους βρέθηκε η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση αλλά και το αίτημα για ντιμπέιτ μεταξύ τους.

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «την κοστολόγηση είμαστε εμείς εκείνοι που την ζητήσαμε. Τώρα ακούω αυτό το παράδοξο από τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε πει πρώτοι να πάμε τα προγράμματά μας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να τα κοστολογήσουμε. Έγινε μία κοστολόγηση στο δικό μας πρόγραμμα, και έγινε μέσα από υπηρεσίες. Στις 30 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό είπε για ην κοστολόγηση ότι αυτό είναι κάτι υποτιμητικό. Στις 31 Μαΐου είπε πως δεν θα πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι θα πάμε στις κάλπες. Στις 2 Ιουνίου είπε να πάμε να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας με όρο το debate. Δεν θα βάζει όρους ο κ. Τσίπρας. Τι σχέση έχει το debate με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε όλο αυτό διάστημα να μας βρίζει και να μας επιτίθεται, αντί να τον αξιοποιήσει αυτόν τον χρόνο και να φτιάξει ένα καλό πρόγραμμα, πήγε με βρισιές. Πιστεύει κάποιος ότι χωρίς να κάνει τίποτα και μόνο να βρίζει ότι θα πάει να πάρει τις εκλογές. Πήραν την απάντηση τους ότι αυτό δεν γίνεται».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της υποστήριξε «το δικό μας πρόγραμμα είναι απόλυτα κοστολογημένο, είναι 9,1 δις και υπάρχουν όλα στο πρόγραμμα σταθερότητας. Το μόνο που δεν υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι η κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που το πηγαινοφέρνει από τη μια πλευρά στην άλλη. Το από πού θα βγουν τα χρήματα το έδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από τόσους κινδύνους έφερε την ανάπτυξη στη χώρα και είχε έσοδα απ΄ την μείωση των φόρων και άρα μπορούσε να εισπράξει».

Παίρνοντας τον λόγο ο Χρ. Σπίρτζης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται και αρνείται να πάει σε debate, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι για… «αεριτζήδες»

«Είναι γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν έγινε κανένας διάλογος στο πρόγραμμα του κόμματος. Ήταν η απλή αναλογική, η κύρια συζήτηση ήταν με ποιον θα κυβερνήσουμε και αυτό ήταν μεγάλο λάθος γιατί δεν ήταν οι πολιτικές συνθήκες ώστε να υπάρχουν συγκλίσεις. Τώρα, εμείς έχουμε μια διαφορετική, ρεαλιστική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε σχέση με το πώς θα χειριστούμε το ΕΣΠΑ και ρο Ταμείο Ανάκαμψης που είναι 70 δις. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι για «αεριτζήδες». Εάν δείτε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτά που παρουσιάζουν ως ανάπτυξη, είναι ακόμα και οι πλειστηριασμοί και τα funds. Αυτό το μοντέλο δεν πάει κάπου. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την παραγωγή στη χώρα για να πατήσει ο ελληνικός λαός στα δικά του πόδια και όχι μία πλαστή εικόνα δήθεν ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει η ΝΔ και θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός», είπε αρχικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Συμπληρώνοντας ανέφερε «σε σχέση με τις ανακολουθίες και τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη, δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πάει σε debate. Οι 20 μονάδες διαφορά δείχνουν την αλαζονεία που εχει δημιουργηθεί στην ΝΔ και όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. και όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας αν συνεχιστεί αυτή η διαφορά και δεν υπάρχει μία αξιωματική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να διεκδικήσει την εφαρμογή μίας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης. Τόσο στο debate όσο και στο να καταθέσουμε τα προγράμματα στο Γενικό Λογιστήριο, δεν το θέλει γιατί εκτός από το μεσοπρόθεσμο, υπάρχει και η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκεί θα φανεί ότι ό,τι εξαγγελία έκανε ο Κυριακός Μητσοτάκης προεκλογικά, και θα τους μισθούς και για την υγεία, κόβεται από την έκθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής. Κόβονται οι επιδοτήσεις στην ενέργεια χωρίς να έχουν πέσει οι τιμές. Το πρόγραμμά μας κοστίζει 5,5 δις».

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…