Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζουν τα λόγια της αδερφής του Τζέικομπ Μπλέικ: «Δε θέλω τη συμπόνοια σας, θέλω αλλαγή»

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της αδερφής του Τζέικομπ Μπλέικ, του 29χρονου που πυροβολήθηκε εξ’επαφής 7 φορές στην πλάτη από αστυνομικό στην κομητεία Κενόσα του Γιουνσκόνσιν, την περασμένη Κυριακή

blake1

Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταλάβει τους δρόμους των ΗΠΑ, με το κίνημα «Black Lives Matter» να διεκδικεί μαχητικά την ανατροπή των ανισοτήτων σε βάρος της αφροαμερικανικής κοινότητας, η αστυνομία όμως συνεχίζει να δολοφονεί και να ασκεί ρατσιστική βία, με τη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει.

Τελευταίο θύμα αστυνομικής βίας είναι ο 29χρονος Τζέικομπ Μπλέικ που πυροβολήθηκε εξ’επαφής 7 φορές στην πλάτη από αστυνομικό στην κομητεία Κενόσα του Ουισκόνσιν, την περασμένη Κυριακή. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, με τις εικόνες να προκαλούν οργή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Τζέικομπ Μπλέικ, παρά τους επτά πυροβολισμούς κατάφερε να ζήσει, σύμφωνα όμως με την ενημέρωση των γιατρών, έχει μένει παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Μία από τις τρεις αδερφές του Τζέικομπ Μπλέικ, η Λιτέτρα Ουίντμαν, κατά την ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του αδερφού της, προχώρησε σε μια ομιλία που συγκλονίζει:

«Όταν λέτε το όνομα Τζέικομπ Μπλέικ, σκεφτείτε ότι πρόκειται για έναν πατέρα, ανιψιό, γιο, θείο, αλλά πάνω από όλα σκεφτείτε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο. Για μια ανθρώπινη ζωή. Είμαστε άνθρωποι. Η ανθρώπινη ζωή μετρά.

Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι λυπούνται για ό,τι συνέβη στην οικογένειά μου. Λοιπόν, να μη λυπάστε. Γιατί αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην οικογένειά μου.

Και η ζωή του, όπως όλων μας, μετράει. Έχω κλάψει τόσο πολύ για όλους μας, γιατί αυτή δεν είναι μια καινούργια κατάσταση. Δεν είμαι θλιμμένη, ούτε λυπάμαι. Είμαι θυμωμένη, είμαι κουρασμένη.

Έχω δει την αστυνομία εδώ και πολλά χρόνια να δολοφονεί ανθρώπους, απλούς ανθρώπους σαν εμένα. 

Δεν το βλέπω να συμβαίνει μόνο τα 30 χρόνια που ζω. Συμβαίνει πολλά χρόνια.

Δεν είμαι στενοχωρημένη, δε θέλω τη συμπόνοια σας. Θέλω αλλαγή.»

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…