Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από την Ουκρανία

"Δεν ήθελα να φύγω, ήθελα να μείνω γιατι ο γιος μου είναι αστυνομικός, ο γιος μου είναι σε βάρδια, δουλεύει, προστατεύει την πόλη, ήθελα να τον βοηθήσω"

AP22060799457558

Στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” προσγειώθηκαν χθες το βράδυ 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες που ζούσαν στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και 12 παιδιά, με πτήση από το Βουκουρέστι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ορισμένοι από αυτούς κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία.

“Η κατάσταση ήταν τελείως δραματική. Δεν υπήρχαν φαρμακεία, δεν μπορούσαμε καθόλου να βγούμε από τα σπίτια μας, γιατί ήταν στρατιωτικός νόμος”, δήλωσε ένας εξ αυτών, ενώ μία γυναίκα ανέφερε δακρύζοντας: “Ελπίζω να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό που συμβαίνει τώρα, να γυρίσουμε στα σπίτια μας, γιατί η Ουκρανία έχει γίνει δεύτερη πατρίδα μας, και να συνεχίσουμε το έργο μας, δηλαδή τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας”.

“Εγώ δεν ήθελα να φύγω, ήθελα να μείνω γιατι ο γιος μου είναι αστυνομικός, ο γιος μου είναι σε βάρδια, δουλεύει, προστατεύει την πόλη. Ήθελα να τον βοηθήσω”, ανέφερε μία άλλη γυναίκα.

 

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…