Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό

Ο μικρός Karim, είναι μόλις 40 ημερών κι όμως βίωσε τη φρίκη του πολέμου αφού έχασε το μάτι του μετά από έναν βομβαρδισμό στην ανατολική Γούτα της Συρίας, στις 29 Οκτωβρίου και την ίδια στιγμή και την μητέρα του.

5a3a8d311dc5245a198b4601

Στη φωτογραφία που κάνει το γύρω του διαδικτύου, φαίνεται ο μικρός Karim να είναι τυλιγμένος στην κόκκινη κουβέρτα και να έχει μια μεγάλη πληγή στο κεφάλι ενώ έχει χάσει και το αριστερό του μάτι.

Το περιστατικό προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης: Σύροι, και όχι μόνο, αναρτούν φωτογραφίες στα social media, στις οποίες καλύπτουν με το χέρι το ένα τους μάτι.  Οι αναρτήσεις γίνονται με το hashtag #SolidarityWithKarim.

«Παιδιά της Συρίας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον Karim, που έχασε το μάτι του και υπέστη κακώσεις στο κρανίο του κατά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στην ανατολική Γούτα, από το καθεστώς του Άσαντ. Η μητέρα του σκοτώθηκε από την επίθεση», έγραψε στο twitter ο Σύρος δημοσιογράφος Hadi Al Abdullah.


Η εκστρατεία έφτασε ακόμη και στα Ηνωμένα Έθνη, όπου ο Βρετανός πρεσβευτής Matthew Rycroft ανήρτησε στο twitter του μια φωτογραφία με τον ίδιο να βρίσκεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να καλύπτει με το δεξί του χέρι το μάτι του.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Karim μίλησε στο πρακτορείο Anadolu και περιέγραψε τη ζωή υπό πολιορκία στην ανατολική Γούτα ως έναν «εφιάλτη». Ο Abu Muhammed πρόσθεσε πως τα άλλα παιδιά του τον βοηθούν τώρα με τη φροντίδα του Karim. «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια καλή δουλειά κάτω από αυτές τις συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του είχε μόνο λίγο ψωμί για φαγητό.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πολιορκούν την ανατολική Γούτα από το 2013, περιορίζοντας την πρόσβαση σε τρόφιμα και φάρμακα για περίπου 400.000 κατοίκους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…