Συγκλονίζει ο πατέρας της Ε. Τοπαλούδη για την Έκθεση ”She’s Gone”: «Αυτά τα ρούχα δεν είναι άψυχα, έχουν φωνή»

«Όταν δώσαμε το ρούχο της ήταν σαν να διώχναμε κομμάτι από τη ψυχή μας»

My Post 1 0

Ο πατέρας της, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, μίλησε για την έκθεση «She’s Gone» και για την ιστορία πίσω από το ρούχο που έστειλε για την έκθεση. – Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση ”She’s gone”, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και φτάνει και στην Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, σε συνδιοργάνωση με την πρεσβεία του Ισραήλ.

Γ. Τοπαλούδης: «Όταν δώσαμε το ρούχο της Ελένης ήταν σαν να διώχναμε κομμάτι από τη ψυχή μας». 

Ένα μαύρο παντελόνι, μια μαύρη μπλούζα και ένα άσπρο πουκάμισο μαζί με ένα κρεμαστό για το λαιμό, έστειλαν ως προσωπικά αντικείμενα της Ελένης Τοπαλούδη, οι γονείς Γιάννης και Κούλα στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» για την συμμετοχή στην έκθεση με την επωνυμία «She’s Gone» τα εγκαίνια της οποίας γίνονται στις 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα, μέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Σε κάθε ρούχο τοποθετείται μία μικρή ετικέτα με το όνομα του θύματος, την ημερομηνία, τον τρόπο και το όργανο της δολοφονίας, καθώς και την ποινή του δικαστηρίου, εφόσον υπάρχει, καθώς ορισμένες υποθέσεις ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί. Παράλληλα, στο ηχητικό μέρος της έκθεσης ακούγονται νανουρίσματα, τραγουδισμένα από γυναίκες σε διάφορες γλώσσες, εβραϊκά, αραβικά, αμχαρικά, ρωσικά, περσικά, ρουμανικά, μαροκινά, αραβικά, γερμανικά και ελληνικά, ένας ύστατος φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας.

Ο πατέρας της, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, μίλησε για την έκθεση «She’s Gone» και για την ιστορία πίσω από το ρούχο που έστειλε για την έκθεση.

«Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας».

«Θα πρέπει ο καθένας μας, επειδή σηκώνει το δικό του σταυρό, να έχει υγεία και δύναμη. Να ευχηθώ σε αυτούς τους ανθρώπους καλή δύναμη. Ως προς την έκθεση, πριν από 15 με 20 ημέρες μας ενόχλησε η κ. Συρεγγέλα και μας έφερε σε επαφή με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Να τονίσω ότι όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη αξία, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα αδερφή, τη γυναίκα σύζυγο και θεωρώ αδιανόητο να βιαιοπραγούν και να δολοφονούν τις γυναίκες», είπε ο κ. Τοπαλούδης, μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «αμογέλα και πάλι».

«Βλέπω το ρούχο και συγκινούμαι ξανά. Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο. Αυτή ήταν η δυσκολία μας. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής για μας είναι ιερός. Πιστεύω ότι ο θεατής θα συγκινηθεί και θα ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα για να προστατεύσουμε τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνανθρώπους μας».

Το μήνυμα του πατέρα της Ελένης: «Αυτά τα ρούχα δεν είναι άψυχα, έχουν φωνή»

«Αγάπη σημαίνει πόνος, αγάπη σημαίνει συμμετέχω σε ότι περνάει το παιδί μου. Αγάπη είναι η συμπαράσταση», ήταν το μήνυμα του κ. Γιάννη Τοπαλούδη.

«Η Ελένη ήθελε να ταξιδέψει, αλλά δεν δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ταξίδια, γιατί κάποια τέρατα την έστειλαν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ας ταξιδέψει η ψυχή της σε όλο τον κόσμο. Τα ρούχα αυτά είναι και της Ελένης, και της Καρολάιν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς και όλων των άλλων κοριτσιών».

Στόχος της δράσης είναι το τέλος του ταξιδιού του «She’s gone» να πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…