Συγκλονίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Documento

Φεύγοντας από το Μπρούκλιν μετά την –αποτυχημένη– απόπειρα των Antetokoun-bros να κουρσέψουν τον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2015, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μία υπόσχεση στον εαυτό του: «Δεν πρόκειται να εμφανιστώ ξανά στο τριήμερο των Αστέρων μέχρι να αξιωθώ να παίξω στο κανονικό All-Star Game».

589c5b771dc524c9108b4a42 1

Του Νίκου Παπαδογιάννη

Την επόμενη χρονιά, τον κάλεσαν να λάβει μέρος στον σαββατιάτικο διαγωνισμό Skills Challenge, που μοιάζει κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του: επίδειξη σουτ, πάσας, ντρίμπλας και άλλων δεξιοτήτων, με αντίπαλο το χρονόμετρο. Ο Γιάννης θυμήθηκε τον όρκο του και αρνήθηκε. «Το 2017 θα παίξω, όχι Σάββατο, αλλά Κυριακή» είπε μέσα του. Δεν φανταζόταν όμως ότι η ομόφωνη ψήφος κοινού, παικτών και δημοσιογράφων θα τον έστελνε… σούμπιτο στη βασική πεντάδα της Ανατολής.

Λίγες ώρες πριν από το παρθενικό All-Star Game της καριέρας του, το πρώτο από τα πολλά που ασφαλώς θα ακολουθήσουν εφόσον έχει την υγειά του και συνεχίσει να προοδεύει, ο Giannis της Ελλάδας και του παγκόσμιου μπάσκετ, ο ίδιος Γιάννης που έπαιξε χαριστικά, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, στο ελληνικό «ματς των αστέρων» εγχώριας κατανάλωσης προ τετραετίας στην Πάτρα, ανοίγει την καρδιά του στο Documento σε μια συνέντευξη που πέρασε από σαράντα κύματα. Διότι, πολύ απλά, ο Γιάννης πριν από ενάμιση μήνα κατέβασε τους διακόπτες…

«Θέλεις να σου δείξω το κινητό μου για να μετρήσεις τα μηνύματα που μου έστειλαν μετά το νικητήριο καλάθι που πέτυχα στη Νέα Υόρκη; Όταν πήγα στα αποδυτήρια και το άνοιξα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Έχετε 1.059 νέα μηνύματα, έγραφε». Χίλια πενήντα εννέα. Για ένα ματσάκι της κανονικής περιόδου. Και η ψηφοφορία για το All-Star Game βρισκόταν ακόμη στο ξεκίνημά της. «Είχα τρελαθεί» ομολογεί. «Μπούχτισε το μυαλό μου και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Με ήθελαν από το «ESPN», από το «Sports Illustrated», από το «SLAM», από παντού. Αποφάσισα λοιπόν να απομακρυνθώ λίγο, για να ηρεμήσω».

Πενήντα μέρες τώρα, ο Γιάννης δεν έκανε ούτε μία δήλωση. «Θα τα ξαναπούμε μετά το All-Star» έλεγε σε όποιον πλησίαζε με ανοιχτό μικρόφωνο. Συχνά άφηνε το κινητό του στους γονείς του και δεν εμφανιζόταν ούτε για να υπογράψει εμπορικά συμβόλαια. Σε μία τουλάχιστον περίπτωση χρειάστηκε να ταξιδέψει σε άλλη πόλη η κοπέλα του, Μαράια, για να του δώσει κάποια χαρτιά χέρι με χέρι. Ταυτόχρονα με τον όρκο σιωπής ήρθε και η κατρακύλα. Οι Μπακς μέτρησαν 10 ήττες σε 11 αγώνες και βρέθηκαν έξω από την οκτάδα των πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο ίδιος ο Γιάννης δυσκολεύτηκε να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του έπειτα από μια ίωση που τον καθήλωσε μερικές μέρες στο κρεβάτι.

Όταν επέστρεψε στο γήπεδο, δεν είχε την ενέργεια για να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Ο σοβαρός τραυματισμός του «διόσκουρου» Τζαμπάρι Πάρκερ, που θα μείνει 12 μήνες έξω, πολλαπλασίασε τα γκρίζα σύννεφα. Κάπου μέσα στην παγωνιά του Γενάρη, ο Γιάννης έχασε προσωρινά ό,τι πολυτιμότερο έχει: το χαμόγελό του. Το ξαναβρήκε όταν η ομάδα επέστρεψε στις νίκες με δικά του όργια, όπως οι 41 πόντοι που έβαλε στους Λέικερς, την ομάδα του θρυλικού Μάτζικ Τζόνσον, με τον οποίον συγκρίνουν τον Γιάννη οι αμετροεπείς…

Ήρθε η ώρα

Ήταν, πλέον, η ώρα της συνέντευξης. Μας την είχε υποσχεθεί πριν ξεκινήσει το δίμηνο της ομερτά. «Θα σου στείλει τις απαντήσεις γραπτώς μέχρι την Τετάρτη» δεσμεύτηκε ο ατζέντης του –και πολύτιμος αρωγός– Γιώργος Πάνου. Οπερ και εγένετο, μέσω του Whatsapp! Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου λάβαμε γράμμα από το Μπρούκλιν, όπου έπαιζαν το επόμενο βράδυ οι Μπακς. Ο Γιάννης είναι παιδί της εποχής του, αλλά του αρέσει και να γράφει, στα αεροπλάνα και στα ταξίδια. Το μόνο κακό στην ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι ότι δεν μάθαμε ποτέ τον γραφικό του χαρακτήρα! Χρησιμοποιεί όμως σωστά τη γλώσσα, χωρίς ορθογραφικά λάθη και χωρίς Greeklish. Και στο σχολείο, άλλωστε, υπήρξε καλός μαθητής.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Documentonews.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…