Συγκλονίζει το μήνυμα των απεργών της Cosco προς τα πλοία που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά (Video)

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους».

cosco 2

Στους ναυτεργάτες των πλοίων που βρίσκονται στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά απευθύνθηκαν στέλνοντας τους ένα σύντομο αλλά συγκλονιστικό μήνυμα οι απεργοί εργάτες της Cosco  που συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα την απεργία τους. 

Το μήνυμα των απεργών της Cosco

Οι απεργοί εργάτες του λιμανιού απευθυνόμαστε σε σας.

Πριν έξι μέρες ένας συνάδελφός μας σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε βάρδια. Το δυστύχημα συνέβη εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας.

Απεργούμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά, για μέτρα ασφαλείας και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η αλληλεγγύη σας είναι ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος στον αγώνα μας.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζουμε πως κατόπιν της είδησης του εργατικού δυστυχήματος τη Δευτέρα (25/10) με πρόταση του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παύση εργασίας και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά στη πύλη του ΣΕΜΠΟ. Μέσα σε κλίμα οργής και θλίψης, σύσσωμοι οι εργάτες του λιμανιού πήραν θέση στο Σωματείο, και με ομόφωνη απόφαση διακήρυξαν 24ωρη απεργία καταγγέλλοντας το θάνατο του συναδέλφου τους που σημειώθηκε σε ένα αδιαμφισβήτητα εξοντωτικό κλίμα εντατικοποίησης.

Σύμφωνα πληροφορίες, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης βρίσκονταν εν αναμονή περίπου 28 πλοία. Πλέον ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς ήδη δύο από αυτά έχουν αποχωρήσει και κινούνται σε άλλα λιμάνια. Την ίδια ώρα, καταγράφονται περιπτώσεις βαποριών που έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση στον Πειραιά και αποφεύγουν να τον προσεγγίσουν, δημιουργώντας αναταράξεις στο ισοζύγιο εισαγωγών/εξαγωγών.

Το σωματείο των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ) συναντήθηκε την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους εφόσον υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως έχουν αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ζητούν εξάρες πόστες (έξι άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο), κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

«Έχουν περάσει έξι ολόκληρες μέρες από το δυστύχημα στην COSCO, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη, και δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη! Κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, όπως τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και την κατάργηση των «κόντρα» ωραρίων, που εξουθενώνουν τους εργάτες» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.