Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει η σύζυγος αγνοούμενου: Ο άνδρας μου είναι ζωντανός (video)

Την ώρα που αναπτερώνονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στο πλοίο Euroferry Olympia, μετά τον εντοπισμό ενός εκ των αγνοουμένων σώου, στην πρύμνη του πλοίου, οι οικογένειες των αγνοουμένων ζουν με την αγωνία να εντοπιστούν γρήγορα και οι δικοί τους άνθρωποι          

olympia 1

Η διάσωση ενός επιβάτη, λιθουανικής καταγωγής, από το πλοίο «Euroferry Olympia» δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε αυτό και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, έδωσε ελπίδες στους συγγενείς των αγνοούμενων οδηγών φορτηγών που αναμένουν να τους έχουν και πάλι κοντά τους. Μάλιστα συγκλονίζει η σύζυγος αγνοούμενου, η οποία στην κάμερα τις ΕΡΤ πιστεύει ότι ο άνδρας της  είναι ζωντανός. Όπως ανέφερε στο Mega , αυτό ήταν το προτελευταίο του ταξίδι μιας και θα έβγαινε στη σύνταξη. Μάλιστα η ίδια απευθύνει έκκληση στις αρχές να εντείνουν τις έρευνες. 

 

 

 

Στο λιμάνι των Γουβιών στην Κέρκυρα ο Λευκορώσος 

Σε καλή κατάσταση έφτασε πριν από λίγο στο λιμάνι των Γουβιών ο 21χρονος Λευκορώσος ο οποίος για 53 ώρες βρισκόταν εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο Euroferry Olympia και ο οποίος εντοπίστηκε από διασώστες της ΕΜΑΚ στην πρύμνη του πλοίου.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση στο πλοίο

Συνεχίζεται η προσπάθεια από την ειδική ομάδα  της ΕΜΑΚ επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων, με εναλλασσόμενες παρεμβάσεις καθώς   το θερμικό και τοξικό φορτίο δεν έχει πέσει. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν δεν μπορούν να σταθούν στο πλοίο πάνω από 20 λεπτά. Όπως εξήγησε στο  OPEN,  ο αρχιπυραγός και επικεφαλής της ΕΜΑΚ Γιώργος Μήτσης,  οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν καθώς οι θερμοκρασίες στο περίβλημα αγγίζουν τους 600 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό είναι πάνω και από 2.000.

Μάλιστα όπως ανέφερε δραματικά «οι διασώστες μας που είχαν μπει έλιωσαν τα παπούτσια τους», ενώ εκλείονται πολύ τοξικά αέρια. 

Όπως εξήγησε, «η ορατότητα μέσα είναι μηδενική, πάμε δια της αφής γιατί δεν έχουμε καμία οπτική επαφή».
    
   

 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.