Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: «Σκότωσε την κόρη μου γιατί ήταν γυναίκα και είπε όχι» (video)

«Όλα αυτά τα κορίτσια που είναι θύματα γυναικοκτονίας είναι ηρωίδες» - Άκρως καθηλωτική η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Out of the Box» με θέμα τις γυναικοκτονίες 

ek makou alexandra 0

Τον τραγικό «φάκελο» με τις γυναικοκτονίες άνοιξε στο τελευταίο επεισόδιο η εκπομπή “Out of the Box”, φιλοξενώντας μανάδες που έγιναν σύμβολα αγώνα ενάντια στις γυναικοκτονίες.

Σε μια άκρως καθηλωτική συνέντευξη, η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η Ελένη Κρεμαστώτη, η μητέρα της Ερατούς και η Ρόζα Φωτιάδου, η μητέρα της Σοφίας, μίλησαν για το βάρβαρο φαινόμενο των γυναικοκτονιών. 

Στη μνήμη των δικών τους παιδιών, περιέγραψαν τον αγώνα ενάντια στην πατριαρχία. Αναφέρθηκαν στα εμπόδια που θέτει το κράτος, ενώ, τέλος, δεν δίστασαν να μιλήσουν ακόμα και για τις κόρες τους που έφυγαν από χέρι γυναικοκτόνου.

Αλέκα Ψαράκου: «Σκότωσε την κόρη μου γιατί ήταν γυναίκα και είπε όχι – Είναι γυναικοκτονία»

Για τα πραγματικά αίτια της γυναικοκτονίας μίλησε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η Αλέκα Ψαράκου στην εκπομπή Out of the Box.

Αρχικά, η Αλέκα Ψαράκου δήλωσε ότι: «Αν ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς ήταν στη Φολέγανδρο με έναν φίλο του, και του χάλαγε η φάση, θα σκότωνε τον φίλο του; Δεν θα τον σκότωνε. Ίσα ίσα θα γελάγανε. Επειδή η Γαρυφαλλιά ήταν γυναίκα, και να έχασαν τον δρόμο, και ναι δεν είδει καλά το gps και έχασαν τον δρόμο, αυτό θέλεις να μου πεις ήταν αφορμή για να την σκοτώσει;

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα:

Η ίδια, με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι: «Είναι γυναικοκτονία. Δεν είναι δολοφονία. Γιατί με την ίδια λογική θα δολοφονούσε και τον φίλο του αν ήταν εκεί. Όμως τον φίλο του δεν θα τον δολοφονούσε. Η Γαρυφαλλιά έχασε τη ζωή της γιατί ήταν γυναίκα και είπε όχι. Όταν μια γυναίκα λέει όχι, γιατί θα πρέπει να χάσει τη ζωή της;»

Αλέκα Ψαράκου: «Τιμητικά να κατοχυρώσουμε τον όρο γυναικοκτονία»  

Για την ανάγκη να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, και να προβλέπει αυστηρότερες ποινές μίλησε, επίσης, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Η ίδια δήλωσε ότι: «Για εμένα όλα αυτά τα κορίτσια είναι ηρωίδες. Δεν έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους. Και πρέπει εμείς οι υπόλοιποι που μείναμε πίσω, να γίνουμε η φωνή τους. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να κατοχυρώσουμε τον όρο. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε τιμητικά»

Όπως σχολίασε η ίδια: «Πρέπει να το κάνουμε τιμητικά για αυτές τις μάνες που έμειναν πίσω και χάσαμε τα ονόματά μας. Είμαστε η μάνα της Γαρυφαλλιάς, η μάνα της Ερατούς, η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη. Η μάνα της Κάρολάιν. Με βλέπουν και λένε η μαμά της Γαρυφαλλιάς. Δεν με φωνάζουν με το όνομά μου. Προς τιμή της κόρης μου, και προς τιμή δική μου, θα πρέπει να κατοχυρωθεί ο όρος γυναικοκτονία» 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…