Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα στον Έβρο: "Ζητούσαμε σωσίβιο και έλεγαν δεν χρειάζεται" (video)

Ο Μουράτ Ακτσαμπάι, ο άνθρωπος που έχασε τη σύζυγό και το ένα από τα τρία του παιδιά, όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία ανετράπη στον ποταμό Έβρο, μίλησε για όσα διαδταματίστηκαν πάνω στη βάρκα, ενώ συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς άγνωστη παραμένει η μοίρα των δύο ακόμη παιδιών

5b5190771dc524fa058b46b9 1

«Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν», δήλωσε ο πατέρας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί», είπε.

«Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες.» είναι το μήνυμα που θέλησε να δώσει στις αρχές.

«Όταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογυρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δωσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μουράτ.


Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.

Χθες, το άψυχο σώμα της 36χρονης μητέρας και του ενός έτους παιδιού της βρέθηκε από τις τουρκικές αρχές πριν από περίπου μία ώρα στις όχθες του ποταμού Έβρου στο χωριό Saclimuselim που βρίσκεται απέναντι από το Ρήγιο του Δήμου Διδυμοτείχου.

Η γυναίκα με τα τρία παιδιά της είχε χαθεί στα νερά του Έβρου, όταν τούμπαρε η βάρκα πάνω στην οποία βρισκόταν η οικογένεια μαζί με άλλους άνδρες από την Τουρκία. Ο πατέρας της οικογένειας διασώθηκε και από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τις αρχές ότι αγνοείται η γυναίκα και τα τρία μικρά αγοράκια του.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…