Συγκλονίζει η κατάθεση του μαθητή που μαχαίρωσαν χρυσαυγίτες

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  της Αθήνας η δίκη για την άγρια επίθεση που δέχθηκε 17χρονος μαθητής έξω από…

max

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  της Αθήνας η δίκη για την άγρια επίθεση που δέχθηκε 17χρονος μαθητής έξω από το σχολείο του στο Π. Φάληρο, από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής, τον Ιανουάριο του 2013.

Στο εδώλιο κάθονται δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και άμεση συνέργεια σε αυτή αντίστοιχα, οι οποίοι όμως αντιμετωπίζουν και τις βαρύτατες κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, στη μεγάλη δικογραφία που αφορά τη Χρυσή Αυγή. Το θύμα ενώπιον του δικαστηρίου αναγνώρισε  τον δράστη της επίθεσης στο πρόσωπο ενός εκ των δυο κατηγορουμένων ενώ η κατάθεσή του ήταν άκρως συγκλονιστική για αυτά που έζησε:

«Ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό.

Ο 17 χρόνος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή της επίθεσης το πρωί της 28ης  Ιανουαρίου: «Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Αποστολόπουλο.
Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται».

Ερωτηθείς για τους λόγους της επίθεσης, ο 17χρονος απάντησε πως: «Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα, είναι ότι η κοπέλα του Αποστολόπουλου, που ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν».
Κατά το θύμα, η επίθεση ήταν προμελετημένη και έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να τον δουν από το προαύλιο.
Ο πατέρας του 17χρονου  έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση:

«Στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του». Για τον δράστη μάλιστα, είπε ότι, «έμοιαζε σα να ήταν μπράβος, ο δυνατός της ΧΑ. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου». Η μητέρα του θύματος περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν πήγε στο νοσοκομείο, λίγο μετά την επίθεση: «Μπήκα στο ιατρικό κέντρο και είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Ο γιατρός μου είπε «έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο». Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο…Ήταν ο εύκολος στόχος, ο πιο αδύναμος κρίκος».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…