Συγκλονίζει η 23χρονη ΑμεΑ που είχε διωχθεί από το σπίτι: Κατήγγειλε βιασμό από τον θείο της – Η οικογένεια το γνώριζε

Η 23χρονη ΑμεΑ που είχε διωχθεί από το σπίτι που έμενε στον Βόλο από την ίδια της τη μητέρα κατήγγειλε στο δικαστήριο πως βιαζόταν από τον θείο της με την οικογένεια να δηλώνει πως γνώριζε τις επαφές.

zohre nemati ETiUU3z74lM unsplash

Σοκαριστική είναι η εξέλιξη στην υπόθεση της 23χρονης ΑμεΑ από τα Τρίκαλα που βρέθηκε να κυκλοφορεί μόνη στους δρόμους του Βόλου μετά από καυγά που είχε με τη μητέρα της και την αποχώρησή της από το σπίτι.

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η νεαρή κοπέλα είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βιασμού από τον θείο της και μάλιστα ήταν κάτι που το γνώριζε και το αποδεχόταν η οικογένειά της.

Η 23χρομη βρέθηκε στο δικαστήριο με τη νονά της και όπως αναφέρει η σελίδα gegonota.news αποκάλυψε πως ο 40χρονος θείος της, στο σπίτι του οποίου ήρθανε για να ζήσουν το καλοκαίρι λόγω έλλειψης χρημάτων, την βίασε και το 2021 περισσότερες από δύο φορές, αλλά και λίγα 24ωρα πριν μαλώσει με την μητέρα της και εκδιωχθεί από το σπίτι.

Μάλιστα τόσο η μητέρα της όσο και η αδερφή της κατέθεσαν ουσιαστικά πως γνώριζαν για τα συγκεκριμένα περιστατικά λέγοντας πως πήγαινε με τη θέλησή της, ενώ παρουσίαζαν την αιμομικτική σχέση ενός ενήλικα με μια νεαρή με νοητική υστέρηση , ως “δεσμό” που στους οικογενειακούς κύκλους ήταν γνωστός.

Η μαρτυρία της 23χρονης ανοίγει νέα έρευνα στην υπόθεση για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες του 40χρονου και όλης της οικογένειας . Θα ερευνηθεί εάν υπήρξε βιασμός , ασέλγεια , αιμομιξία και άλλες πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και αν υπήρξε στην περίπτωση του 40χρονου από την οικογένεια, υπόθαλψη εγκληματία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Αυγούστου η 23χρονη παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου λέγοντας στους αστυνομικούς πως είχε διωχθεί από το σπίτι της.

Στους δρόμους του Βόλου, κυκλοφορούσε 23χρονη ΑμεΑ από τα Τρίκαλα που η 50χρονη μητέρα της την έδιωξε από το σπίτι που φιλοξενούνται στο Βόλο, όπου ήλθαν για διακοπές.

Οι δύο τους, λογομάχησαν με την μητέρα να απαντά ψυχρά ότι δεν μπορεί πλέον να ζει μαζί της και ότι κουράστηκε.

Το κορίτσι με νοητική στέρηση διώχθηκε στις 4 Αυγούστου μετά από καυγά, ενώ η μητέρα αρνείται ότι την έδιωξε αλλά δεν έκανε και κάτι να την κρατήσει.

«Θα μπορούσε να επιστρέψει αν ήθελε», είπε στους αστυνομικούς.

«Φωνάζει και όλο ζητεί πράγματα. Με την άλλη μου την κόρη μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτή δεν τη θέλω», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr.

Το νεαρό κορίτσι σε μια άγνωστη πόλη, περιφέρονταν στους δρόμους και κατέληξε να κοιμηθεί το ίδιο βράδυ στις καρέκλες καφετέριας στην παραλία της πόλης.

Μετά το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η κοπέλα είπε πως κοιμήθηκε σε καφετέρια στην παραλία του Βόλου και στη συνέχεια περιπλανιόταν στην πόλη. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να φθάσω εδώ», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Κλήθηκε ο θείος της που την παρέλαβε

Την επόμενη ημέρα πήγε με τα πόδια μέχρι και την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και εξιστόρησε το τι είχε συμβεί ενώ ζήτησε να λάβει και τα φάρμακά της που είχε αφήσει σπίτι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι ζει με τη μητέρα και τον σύντροφό τη. Η μητέρα – σύμφωνα με πληροφορίες – διαχειρίζεται και τα οικονομικά και το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και εξετάστηκε από ψυχιάτρους, που έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Κλήθηκε ο θείος της που την παρέλαβε.

Η μητέρα που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο να δικαστεί, ζήτησε να της οριστεί δικηγόρος και πήρε τριήμερη προθεσμία να απολογηθεί.