Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει η 17χρονη που υπογράφει τη θανατική της ποινή!

Μια 17χρονη κοπέλα από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ξεκίνησε διαμάχη με την αμερικανική Πολιτεία για το δικαίωμά της να αρνηθεί…

kasandra

Μια 17χρονη κοπέλα από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ξεκίνησε διαμάχη με την αμερικανική Πολιτεία για το δικαίωμά της να αρνηθεί τη χημειοθεραπεία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κασσάνδρα Κ. διαγνώστηκε με λέμφωμα του Χότσκινς και η πολιτεία την υποχρέωσε να κάνει χημειοθεραπεία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Οι ασθενείς έχουν 85% πιθανότητες με θεραπεία να γίνουν πλήρως καλά, ενώ χωρίς χημειοθεραπεία, οι γιατροί λένε ότι η Κασσάνδρα μπορεί να μην επιβιώσει. Ωστόσο, η ίδια η νεαρή κοπέλα εκτιμά ότι η ίδια πρέπει να κάνει αυτή την επιλογή και όχι η πολιτεία, ενώ την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας αποφάσισε ότι η έφηβη δεν είναι αρκετά ώριμη για να λάβει αυτή την απόφαση.

kasadra 2

Η Κασσάνδρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τον περασμένο Δεκέμβριο και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα, με περιορισμένη πρόσβαση στις εξωτερικές επικοινωνίες και τους επισκέπτες. Την ημέρα της απόφασης, η Κασσάνδρα δημοσίευσε τις προσωπικές της σκέψεις για την εμπειρία της. Στο άρθρο, περιγράφει κλάματα και πώς κρυβόταν από την αστυνομία πίσω από την ντουλάπα, πώς έφευγε από το σπίτι μετά από δύο ημέρες χημειοθεραπείας και πώς την έδεναν στο κρεβάτι του νοσοκομείου για να συνεχίσει τη θεραπεία παρά τη θέλησή της.

kasadra3

Η Κασσάνδρα αρνείται τους ισχυρισμούς ότι η μητέρα της την παραμελούσε και μιλά για έναν εφιάλτη δίχως τέλος, ζητώντας το δικαίωμά της να λάβει τις ιατρικές της αποφάσεις. Συγκλονίζει και η μητέρα της η οποία –σύμφωνα με τους New York Times- στηρίζει την απόφαση της κόρης της και μαζί θα συνεχίσουν να μάχονται την απόφαση του δικαστηρίου.

kasadra mana

Σε συνέντευξή της στο CBS News, η μητέρα της Κασσάνδρα, Φόρτιν, υποστηρίζει ότι η άρνηση της μικρής να κάνει χημειοθεραπεία δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή ή το θάνατο, αλλά με την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας. «Δεν είναι θέμα θανάτου. Δε θα πεθάνει, δε θέλει να πεθάνει», υποστηρίζει η μητέρα της έφηβης.