Συγκλονίζει η απολογία της 22χρονης που πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο

«Ντρεπόμουν και φοβόμουν», είναι η εξήγηση που έδωσε στις αρχές η 22χρονη σπουδάστρια, για την εγκληματική συμπεριφορά της απέναντι στην ψυχούλα που μόλις είχε φέρει στον κόσμο.

5ae1e32a1dc5244f478b459b

Όπως γράφει η Κατερίνα Κατή στο documentonews.gr, η 22χρονη, η οποία γέννησε στο σπίτι και πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα τον θάνατο του, είναι πλέον υπόλογη για το κακούργημα της παιδοκτονίας και σοκάρει με όσα υποστήριξε απολογούμενη για την αποτρόπαια πράξη της.

«Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι», υποστήριξε η 22χρονη που φέρεται να γέννησε μόνη της μέσα στο σπίτι της και υπό το κράτος πανικού προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της. 

«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης , το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στο φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα, μου έκλεισε. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο.

Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο….. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω γι αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα…»

Μητέρα κατηγορούμενης: Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους της

«Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε» , είπε η μητέρα που δεν είχε καταλάβει – όπως λένε και οι δύο – την εγκυμοσύνη της 22χρονης. Και συνέχισε:

«Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω».

Συγκίνηση όμως προκαλούν και οι καταθέσεις της γειτόνισσας που βρήκε το μωρό αλλά και του αστυνομικού που το παρέδωσε στο ΕΚΑΒ.

Συγκλονιστικές είναι όμως και οι καταθέσεις των μαρτύρων που είδαν και άγγιξαν το άψυχο κορμάκι του βρέφους. 

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα που ακολουθούν:

Γειτόνισσα: «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσά μου για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα» .

Αστυνομικός: «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό.»

Τι λέει ο νόμος

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η πράξη της παιδοκτονίας από μητέρα που σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, είναι μια ειδική μορφή ανθρωποκτονίας και τιμωρείται επιεικέστερα από την ανθρωποκτονία από πρόθεση, ακριβώς λόγω της ιδιάζουσας ψυχικής και σωματικής κατάστασης της μητέρας.

Αναφέρεται στο σχετικό άρθρο:

Παιδοκτονία κατ’ άρθρο 303 του Ποινικού Κώδικα: «Μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη η διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών.»   

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…