Συγκλονίζει το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές 6χρονου στη Βρετανία - Πατέρας και μητριά τον βασάνιζαν για μήνες

Ο σπαραγμός ενός παιδιού: «Kανείς δεν μ' αγαπάει» - «Κανείς δεν θα με ταΐσει».

NewsRoom 24/11/2021 | 18:26

Τις οδυνηρές τελευταίες στιγμές του Άρθουρ, ενός αγοριού έξι ετών στη Βρετανία, που πεινάει, κλαίει και λέει «κανείς δεν μ' αγαπάει», καταγράφει ένα σπαρακτικό βίντεο που παρουσιάζει η Daily Mail.

Το εν λόγω βίντεο που δείχνει τον αδυνατισμένο Άρθουρ Λαμπίνιο-Χιους, με τις πυτζάμες του να πλέουν πάνω του, να προσπαθεί να μαζέψει τα στρωσίδια του από το πάτωμα ενώ το πρόσωπό του συσπάται από τον πόνο, παρουσιάστηκε εχθές στο δικαστήριο Coventry Crown Court, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. 

Οι συγκλονιστικές τελευταίες καταγεγραμμένες στιγμές ενός βασανισμένου 6χρονου αγοριού στη Βρετανία, δείχνουν το παιδί αποστεωμένο να παλεύει να σηκώσει το πάπλωμα από το πάτωμα, όπου το ανάγκαζαν να κοιμάται για μέρες ο πατέρας και η μητριά του, λίγες ώρες πριν το δολοφονήσουν.

Στο εδώλιο της πολύκροτης δίκης που απασχολεί τα βρετανικά ΜΜΕ κάθονται η μητριά του, Έμα Τάστιν και ο πατέρας του, Τόμας Χιους που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Άρθουρ στο σπίτι τους στα Δυτικά Μίντλαντς στις 17 Ιουνίου της περασμένης χρονιάς.

Το βίντεο

Λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή το άτυχο αγόρι, στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα CCTV, ο Άρθουρ εμφανίζεται να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, μετά από τα πολύμηνα βασανιστήρια που έχει δεχθεί.

Στα ηχητικά κλιπ που συνοδεύουν το βίντεο και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία, το αγόρι ακούγεται να λέει αρκετές φορές με τρεμάμενη φωνή «κανείς δεν με αγαπάει», και «κανείς δεν θα με ταΐσει», καθώς προσπαθεί να περπατήσει, ενώ φαίνεται να κουτσαίνει.

Όπως γράφει η DailyMail, στο δικαστήριο η κατηγορούσα αρχή περιέγραψε στους ενόρκους πως ο 6χρονος υπέστη εξαιρετικά σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο, ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης κακοποίησης από τη μητριά και τον πατέρα του.

Η μητριά του αγοριού κατηγορείται ότι του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, η οποία οδήγησε στο θάνατο του παιδιού, ενώ για συνέργεια και κακοποίηση κατηγορείται ο πατέρας του Άρθουρ. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι κακοποιούσαν το παιδί.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε ότι η μητριά του 6χρονου έστελνε συχνά μηνύματα στον σύζυγό της, λίγη ώρα αφότου έφευγε από το σπίτι, με ηχητικές καταγραφές του κλάματος του αγοριού που συνοδευόντουσαν με τις φράσεις «άρχισε πάλι».

Μέσα σε διάστημα τριών μηνών η μητριά είχε καταγράψει περισσότερα από 200 παρόμοια ηχητικά.

Το ζευγάρι φέρεται να είχε υποβάλλει το παιδί σε πολύμηνα βασανιστήρια, αφήνοντάς το νηστικό ή εξαναγκάζοντάς το να τρώει υπερβολικά αλατισμένο φαγητό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, 

Τέλος, υπάρχουν αναφορές για συναισθηματική και ψυχική βία, ενώ ο 6χρονος υποχρεωνόταν από τους γονείς του να κοιμάται στο πάτωμα, όπου τον κατέγραφε η κάμερα ασφαλείας.