Συγκλονιστικός Κριμιζής: «Το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί πριν τη Γη – Υπάρχει ζωή κι αλλού, το νερό υπάρχει παντού»

Συγκλονίζουν τα όσα εξηγεί ο ακαδημαϊκός, διαστημικός ερευνητής Σταμάτης Κριμιζής για το τέλος του ανθρώπινου είδους, τους εξωγήινους και το ηλιακό μας σύστημα.

greg rakozy oMpAz DN 9I unsplash

Kαλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Σταμάτης Κριμιζής. Ο ακαδημαϊκός, διαστημικός ερευνητής μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη ζωή, για το τέλος του ανθρώπινου είδους, τους εξωγήινους και το ηλιακό μας σύστημα.

«Οπωσδήποτε υπάρχει ημερομηνία λήξης (της Γης), αλλά είναι πάρα πολύ μακριά, 2-3 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα το ανθρώπινο είδος έχει δυσκολία να διαρκέσει αυτά τα δισεκατομμύρια χρόνια. Νομίζω ότι είναι μια γενική γνώμη ότι το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί πριν από τον πλανήτη. Τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα. Αναφερθήκατε ήδη στην κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί που δεν την πιστεύουν», ανέφερε αρχικά.

«Η ανθρωπότητα όταν φτάσει στο χείλος του γκρεμού καταλαβαίνει ότι πρέπει να κάνει πίσω και έχει μια εφευρετικότητα. Το δεύτερο είναι ότι θα υπάρξει ένας πυρηνικός πόλεμος. Η ημερομηνία λήξης της Γης εξαρτάται από τον Ήλιο γιατί πια ξέρουμε για τη ζωή και τον θάνατο των αστέρων. Έχουμε ακόμα 2-3 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής πριν γίνει η τελική έκρηξη που θα διαλύσει τους εσωτερικούς πλανήτες», συνέχισε ο ίδιος.

Σταμάτης Κριμιζής: «Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού, έχουμε ενδείξεις όχι αποδείξεις»

Ο Σταμάτης Κριμιζής έδωσε την απάντηση και για το ερώτημα που έχει πυροδοτήσει κύμα θεωριών συνωμοσίας. Υπάρχουν εξωγήινοι;

«Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού. Έχουμε ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις. Αρχίζουμε από κοντά, από το ηλιακό μας σύστημα. Τώρα υπάρχει υψηλόβαθμη γνώση για το δικό μας ηλιακό σύστημα. Και ξέρετε, ο δικό μας γαλαξίας ένας από δύο τρισεκατομμύρια γαλαξίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 43 δισεκατομμύρια πλανήτες οι οποίοι έχουν παρόμοιες συνθήκες με την γη», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε μια παρατήρηση σε εξωπλανήτη βρέθηκαν υδρατμοί. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως υπάρχει νερό σε εξωπλανήτες. Ξέρετε, το σύνθημα της εξερεύνησης πλανητικού μας συστήματος που είχαμε τοποθετήσει, ήταν, “κοιτάξτε το νερό”. Γιατί το νερό είναι η ζωή. Το ξέραμε για την γη, αλλά δεν γνωρίζαμε που αλλού υπάρχει. Έκτοτε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει νερό στον Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Κρόνου, υπάρχει νερό στις ατμόσφαιρες των απωτέρων πλανητών, ακόμη και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα. Το εξερευνήσαμε μόλις πριν από 7 χρόνια για πρώτη φορά και υπάρχουν παγωμένες λίμνες. Το νερό ότι υπάρχει παντού.

Άρα αυτό, μας δείχνει πως υπάρχει ζωή κι αλλού, αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν υπάρχει έλλογη ζωή, γιατί θα πρέπει να σκεφτόμαστε τις αποστάσεις. Νομίζαμε ότι όριο του γαλαξία ήταν στα 750 εκατομμύρια χλμ., μέχρι εκεί που είναι ο Δίας. Με το “Voyager” βρήκαμε ότι είναι στα 18,2 δισεκατομμύρια χλμ, έπειτα από 35 χρόνια. Δηλαδή από το 1977 που ταξιδεύει το διαστημόπλοιο σε 71000 χλμ την ώρα και μετά από 23 χρόνια που περάσαμε τον τελευταίο μεγάλο πλανήτη, που είναι ο Ποσειδώνας και να μπούμε στον γαλαξία».

Σταμάτης Κριμιζής: «Τα UFO είναι οπτικές απάτες»

«Δεν πιστεύω στα UFO. Η απάντηση βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και παρατηρήσεις. Όσες φορές υπήρξαν επιστημονικά δεδομένα με παρατηρήσεις και όργανα απεδείχθη ότι ήταν οπτικές απάτες. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, ότι πριν υπάρξει η ανθρωπότητα, τα τελευταία 2-3 εκατομμύρια χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα ο πολιτισμός μας είναι τις τελευταίες εκατονταετίες, ότι πιθανόν να μην πέρασε κάποιο διαστημόπλοιο, αλλά αυτά που ξέρουμε για τις παρατηρήσεις, λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ μια παρατήρηση από εξωγήινο», ανέφερε.

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…