Συγκλονιστικό βίντεο αποκαλύπτει πως ο ήλιος καταστρέφει το δέρμα μας

Γροθιά στο στομάχι για τις βλαβερές συνέπειες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου αποτελεί το βίντεο που ετοίμασε ο σκηνοθέτης…

a645fb36597282cc517ac851e44c3173

Γροθιά στο στομάχι για τις βλαβερές συνέπειες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου αποτελεί το βίντεο που ετοίμασε ο σκηνοθέτης Τόμας Λέβεριτ.

Απευθυνόμενος σε όσους ακόμα και σήμερα και παρά τις οδηγίες των γιατρών επιλέγουν να εκτίθενται στον ήλιο χωρίς αντηλιακό ο αγγλοαμερικανός καλλιτέχνης προσπαθεί να «ξυπνήσει» όσους θυσιάζουν το κορμί τους για να αποκτήσουν μπρονζέ χρώμα.

Η σκέψη του απλή αλλά το αποτέλεσμα σοκαριστικό.

Ο Λέβεριτ χρησιμοποίησε μια κάμερα και κατέγραψε τις αντιδράσεις περαστικών όταν τους εξέθεσε σε υπεριώδες φως αποκαλύπτοντας με ειδικά φίλτρα τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα σε χρόνο δευτερολέπτων.

Άλλοι εμφανίζονται να γεμίζουν φακίδες ενώ σε άλλους αποκαλύπτεται η βαθύτερη ζημιά που έχει προκαλέσει η πολυετής έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Ο ίδιος σχολίασε για το βίντεο του με τίτλο «Πώς σας βλέπει ο ήλιος»: «Δείξαμε στους ανθρώπους πώς φαίνονται με υπεριώδες φως και αναρωτηθήκαμε φωναχτά αν θέλουν επιτέλους να βάλουν λίγο καταραμένο αντηλιακό».

Και όπως αναφέρεται στο διάρκειας 3 λεπτών βίντεο «όλοι γεννιούνται με ένα όμορφο δέρμα. Παραμείνετε όμορφοι».

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…