Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστική ιστορία στην Κροατία: Σκύλος ζέσταινε με το σώμα του τραυματισμένο ορειβάτη για 13 ώρες

Όπως έγραψαν οι διασώστες που έκπληκτοι αντίκρισαν το θέαμα: «Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον»

My project

Μια από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης που επιτυχημένα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης, είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση ενός τραυματισμένου ορειβάτη.

Ο άτυχος ορειβάτης βρισκόταν στην ψηλότερη κορυφή του όρους Βέλεμπτιτ και γλίστρησε σε πλαγιά 150 μέτρων. Ευτυχώς μαζί του βρισκόταν ο «φύλακας άγγελος» του. 

Όσο λοιπόν είκοσι επτά διασώστες από το Γκοσπίτς, το Ζάνταρ, το Σπλιτ και την Ίστρια τον έψαχναν για τον σώσουν, ο σκύλος τον κράταγε ζεστό μέχρι για να μην αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όταν ο ορειβάτης έπεσε στην πλαγιά, ο σκύλος γλίστρησε στην πλαγιά μαζί του και κουλουριάστηκε δίπλα στον ορειβάτη ζεσταίνοντάς τον με το σώμα του για 13 ολόκληρες ώρες.

Όπως έγραψαν οι διασώστες στο Facebook:

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ο Νορθ πέρασε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο φίλος του, νεαρός ορειβάτης, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Κουλουριάστηκε δίπλα του και τον ζέστανε με το κορμί του. Η πίστη του δεν τελείωσε με την άφιξη των διασωστών, ήταν ένας από εμάς που φρουρούσε τον άνθρωπό του για 13 ώρες. Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη