Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστική ιστορία: Πατέρας έκανε ένεση με HIV στο γιο του για να μην τον δει να μεγαλώνει

Θύμα του ίδιου του πατέρα έπεσε όταν ήταν μόλις λίγων μηνών ένας Αμερικανός. Είναι μια μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που έχουν αποκαλυφτεί.

58089a311dc5240e588b47ce

Πρόκειται για την ιστορία του Brryan Jackson στον οποίο ο πατέρας του έκανε ένεση με μολυσμένο αίμα με HIV, ελπίζοντας ότι έτσι δεν θα τον δει να μεγαλώνει. Λίγο καιρό πριν, ο Brryan κλήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο θα αποφάσιζε αν τελικά ο πατέρας του δικαιούται να πάρει αναστολή έπειτα από χρόνια στη φυλακή.

Εκεί ξεκίνησε να λέει την ιστορία των γονιών του οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν εκπαιδεύονταν ως νοσηλευτές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Μιζούρι. Η μητέρα του έμεινε έγκυος στα μέσα του 1991 και λίγο μετά τη γέννηση του ξεκίνησαν τα προβλήματα.

«Όταν γεννήθηκα ο πατέρας μου ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος, αλλά όλα άλλαξαν όταν έφυγε για την Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου. Γύρισε από τη Σαουδική Αραβία με εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση προς εμένα», λέει ο Brryan εξηγώντας ότι αρνούνταν ακόμα και ότι ήταν παιδί του ενώ ζητούσε και τεστ πατρότητας.

Η συμπεριφορά του πατέρα του όμως άλλαξε και απέναντι στη μητέρα του. Ξαφνικά έγινε βίαιος απέναντί της και η ίδια αναγκάστηκε λίγο αργότερα να τον εγκαταλείψει. Τότε ήταν που ξεκίνησαν και οι πρώτες απίστευτες απειλές. «Το παιδί σου δεν πρόκειται να ζήσει πέρα από τα 5 χρόνια», και «Όταν σε παρατήσω δεν πρόκειται να αφήσω κανενός είδους δεσμούς πίσω μου», έλεγε.

Εκείνη την περίοδο, ο πατέρας του εργαζόταν σε αιματολογικό εργαστήριο, και όπως προέκυψε αργότερα από την έρευνα, έπαιρνε στο σπίτι του δείγματα με μολυσμένο αίμα, ενώ όπως υποστηρίζει ο γιος του συνήθιζε να κάνει αστεία σε φίλους του λέγοντας ότι θα μπορούσε να μολύνει κάποιον με κάποιον ιό και να μην το αντιληφθεί κανείς.

Η μοιραία μέρα

Όλα έγιναν όταν ο Brryan ήταν μόλις 11 μηνών. Τότε αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω άσθματος και έτσι η μητέρα του θεώρησε σωστό να ενημερώσει τον πατέρα του αν και μεταξύ τους δεν είχαν διατηρήσει καμία επαφή. Τηλεφωνώντας στο γραφείο του διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί του είχαν πλήρη άγνοια για την οικογενειακή του κατάσταση. Παρόλα αυτά, την ημέρα που ο μικρός θα έβγαινε από το νοσοκομείο, βρέθηκε εκεί για να τον επισκεφτεί. Το σχέδιο είχε ήδη καταστρωθεί.

Αρχικά ζήτησε από την πρώην γυναίκα του να πάει στην καφετέρια και μόλις διαπίστωσε ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο, έβγαλε μία σύριγγα και έκανε ένεση στον γιο του. Γυρνώντας η μητέρα του, βρήκε τον μικρό να σφαδάζει στα χέρια του πατέρα του. «Οι ζωτικές μου ενδείξεις ήταν εκτός ελέγχου γιατί δεν ήταν μόνο το αίμα με HIV που μου είχε κάνει ένεση, ήταν ότι ήταν ασύμβατο με το δικό μου», εξηγεί ο Brryan τονίζοντας ότι έτσι ο πατέρας του πίστευε ότι θα σταματούσε να πληρώνει διατροφή. Οι γιατροί μπερδεμένοι και μην γνωρίζοντας ότι ο ιός έτρεχε πλέον στο αίμα του, αφού τον επανέφεραν, τον έστειλαν στο σπίτι του θεωρώντας ότι θα ζήσει μία υγιή ζωή.

4 χρόνια άγνοιας

Λίγες εβδομάδες μετά, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να χειροτερεύει. Η μητέρα του επί 4 χρόνια έβλεπε το παιδί της να σβήνει μέσα στα χέρια της καθώς καμία εξέταση δεν είχε αποκαλύψει την αιτία της εξασθένισης του.

Ένα βράδυ όμως ο παιδίατρός του ζήτησε να εξεταστεί για HIV. Η διάγνωση ήταν AIDS και 3 μολύνσεις, ενώ οι γιατροί δεν του έδωσαν καμία πιθανότητα να επιβιώσει.

«Ήθελαν να έχω μία όσο το δυνατό πιο κανονική ζωή γινόταν. Έτσι μου έδωσαν 5 μήνες ζωή και με έστειλαν στο σπίτι», λέει ο Brryan εξηγώντας ότι ωστόσο του έδιναν όποιο φάρμακο κυκλοφορούσε.

Η ζωή με τον HIV

«Μία μέρα θα φαινόμουν καλά και την επόμενη ώρα θα έμπαινα εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μία άλλη μόλυνση», περιγράφει Brryan ο οποίος προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών κατάφερε να επιβιώσει. Πόσο εύκολη όμως ήταν η ζωή του;

Με το κοινωνικό στίγμα που συνόδευε την ασθένειά του και την άγνοια που είχε ο κόσμος τη δεκαετία του 1990 για το HIV, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα ούτε και ευχάριστα. Τα σχολεία δεν τον ήθελαν, και ενώ τα παιδιά δεν τον φοβόντουσαν, οι γονείς τους δεν τον αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο και έτσι δεν καλούσαν ούτε τον ίδιο ούτε την ετεροθαλή αδελφή του σε παιδικά πάρτι και γιορτές. Με τον καιρό όμως, οι προκαταλήψεις πέρασαν από τους γονείς στα παιδιά που πλέον μεγάλωναν και έτσι ο Brryan άρχισε να απομονώνεται ακόμα περισσότερο.

Γύρω στα 10 συνειδητοποίησε τον αντίκτυπο που είχε η ενέργεια του πατέρα του. «Δεν προσπάθησε απλά να με σκοτώσει, άλλαξε τη ζωή μου για πάντα. Ήταν υπεύθυνος για το bullying, ήταν υπεύθυνος για όλα αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο. Είναι η αιτία για την οποία πρέπει να έχω πλήρη επίγνωση για την υγεία μου και τι κάνω», αναφέρει ο Brryan που τελικά τρία περίπου χρόνια αργότερα κατάφερε να τον συγχωρήσει μέσα του.

Άλλαξε την ταυτότητα του

Έχοντας το ίδιο μικρό όνομα με τον πατέρα του, ο οποίος για την ιστορία λέγεται Bryan Stewart, πέρυσι άλλαξε το άλλαξε προσθέτοντας ένα ακόμα «R» ενώ πήρε το επίθετο της μητέρας του. «Αλλάζοντας το όνομά μου με βοήθησε να προστατεύσω την ταυτότητά μου», εξηγεί ο Brryan ο οποίος σήμερα ζει μία ευτυχισμένη ζωή απολύτως υγιής και εύχεται μία ημέρα να καταφέρει να γίνει πατέρας.

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».