Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστική φωτογραφία: Βρετανός κωπηλάτης δείχνει πώς έγιναν τα χέρια του μετά από αποστολή στον Αρκτικό

Μια συγκλονιστική φωτογραφία, έδωσε στη δημοσιότητα ο Βρετανός κωπηλάτης Alex Gregory ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μαζί με τους συναθλητές του στην τετράκωπο ανδρών, στην οποία δείχνει πώς έγιναν τα χέρια του από την προσπάθεια κατά τη διάρκεια αποστολής στον Αρκτικό Κύκλο.

59a82f691dc52468098b45b2

«Τα χέρια μου έχοντας περάσει τόση πολλή ώρα μέσα σε βρεγμένα γάντια. Οι φουσκάλες δεν ήταν τόσο σοβαρές σε αυτήν την κωπηλασία στον Πόλο, αλλά το κρύο και η υγρασία πέρασαν μέσα από το δέρμα», έγραψε ο Alex Gregory κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter 


Σκοπός του Alex Gregory και της υπόλοιπης ομάδας ήταν να κωπηλατήσουν από τη Νορβηγία στην Ισλανδία.

Στις πρώτες εννέα μέρες του ταξιδιού της, η ομάδα κατάφερε να διανύσει την απίστευτη απόσταση των 965 χλμ, σπάζοντας οχτώ παγκόσμια ρεκόρ, μεταξύ των οποίων εκείνο για την ταχύτερη κωπηλατική διαδρομή γύρω από την Αρκτική αλλά και το βορειότερο γεωγραφικό πλάτος που έφτασαν ποτέ κωπηλάτες.

Ωστόσο, μετά από πέντε μέρες με πυκνή συννεφιά, οι επαναφορτιζόμενες με ηλιακή ενέργεια μπαταρίες του εξοπλισμού τους άδειασαν τελείως, αναγκάζοντας την ομάδα να διακόψει την αποστολή της και να καταφύγει στο νορβηγικό νησάκι Jan Mayen, όπου οι αθλητές βρίσκονται ακόμα έναν μήνα μετά την αναχώρησή τους.

Το νησάκι απέχει 600 χιλιόμετρα από την ισλανδική ενδοχώρα και είναι τελείως απομονωμένο. Τώρα, οι κωπηλάτες το μοιράζονται αποκλειστικά με Nορβηγούς στρατιώτες και επιστήμονες του Νορβηγικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, περιμένοντας να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες ώστε να συνεχίσουν την αποστολή τους.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…