Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις στη δίκη για τη Marfin

Με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν για τελευταία ζωντανούς τους τρεις νεκρούς της Marfin, συνεχίστηκε η δίκη για…

Με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν για τελευταία ζωντανούς τους τρεις νεκρούς της Marfin, συνεχίστηκε η δίκη για τον εμπρησμό της Τράπεζας το 2010.

Η προϊσταμένη του τμήματος τραπεζικού κέντρου του υποκαταστήματος της Σταδίου, Μάρθα Μέρμηγκα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Από το πρωί μας είχαν πει ότι θα λειτουργήσουμε κανονικά, ενώ στις 11.00 και βλέποντας τον κόσμο που μαζευόταν θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει». Μάλιστα, όπως η ίδια ανέφερε, υπεύθυνη για το άνοιγμα και το κλείσιμο του υποκαταστήματος είναι η Διευθύντρια, η οποία όμως παίρνει εντολές από τη διοίκηση της τράπεζας.

Τα λόγια της δείχνουν την αγωνία της στιγμής, τον φόβο που τους είχε κυριέυσει, καθώς περίμεναν ότι από στιγμή σε στιγμή, θα έσπαγαν και το δικό τους κατάαστημα.

«Στις 13:30 ενημερωθήκαμε ότι το υποκατάστημα θα κλείσει στις 15:00 και ενώ είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια. Στις 13:40 βλέπαμε από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου να σπάνε απέναντί μας το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και καταλάβαμε ότι οι επόμενοι θα ήμασταν εμείς γιατί αυτό συνέβαινε κάθε φορά στο παρελθόν», τόνισε.

«Κλείσαμε γρήγορα έγγραφα και λογαριασμούς, ήδη όμως είχε αρχίσει να βγαίνει πυκνός καπνός από το κλιμακοστάσιο. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι σκάλες στο ισόγειο είχαν γεμίσει καπνό και αρχίσαμε να πνιγόμαστε. Ακούγαμε από πίσω “παιδιά, προχωράτε, πνιγόμαστε”. Δεν υπήρχε τρόπος να αναπνεύσουμε γιατί ο χώρος ήταν κλειστός με πλέξι-γκλας» .

«Ένας από εμάς το έσπασε με το χέρι του, σκαρφαλώσαμε στα τρία μέτρα στο σημείο που υπήρχαν οι αεραγωγοί, όμως εκεί δε χωρούσαμε όλοι και ακούγαμε από πίσω να φωνάζουν “πνιγόμαστε”» .

«Αποφασίσαμε να πηδήξουμε στο απέναντι μπαλκόνι που απείχε δύο μέτρα, στο κτίριο της Kosta Boda. Όταν τα καταφέραμε μετρηθήκαμε και είδαμε ότι λείπουν 3 άτομα. Τους πήραμε τηλέφωνο. Εγώ πήρα τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη…δεν απάντησε ποτέ» .

Στην κατάθεση της επανέλαβε ότι δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου και ότι ποτέ δεν είχαν πάρει μαθήματα πυρασφάλειας παρά το γεγονός ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν κάψει τη κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος σπάζοντας τα τζάμια.

Επίσης είπε πως με εξαίρεση τον Δεκέμβριο του 2008, τα κόντρα πλακέ στη είσοδο του υποκαταστήματος δεν ξανατοποθετήθηκαν ποτέ.

Από την πλευρά της η υπάλληλος της τράπεζας Ελένη Βρέντζου, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι για δύο μήνες είχε αναπνευστικά προβλήματα καθώς επίσης και ψυχολογικά.

«Για δύο μήνες είχα αναπνευστικά προβλήματα και έως σήμερα έχω ψυχολογικά προβλήματα. Βλέπω ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ύπνο μου το κτίριο να καίγεται και εγκλωβισμένα συγγενικά μου πρόσωπα. Εκείνη την ημέρα από το πρωί είχαν γράψει με σπρέι έξω από την τράπεζα “κάψτε τους τοκοκλύφους”», σημείωσε.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…