Newsroom

Newsroom

Τέμπη: «Αν είστε τυχεροί μπορεί να πάρετε ένα χέρι ή ένα πόδι της. Μπορεί να μην πάρετε και τίποτα»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους γονείς των νεκρών παιδιών στα Τέμπη

karfia 2

Τραυματίες, που παλεύουν ακόμα να επουλώσουν τις πληγές τους και συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, μίλησαν στην εκπομπή ΑΡΕΝΑ. Στην εκπομπή φιλοξενούνται συγκλονιστικές αφηγήσεις για τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, μαρτυρίες που, πραγματικά, σοκάρουν.

Οι συγγενείς των θυμάτων διατυπώνουν τα ερωτήματά τους για τη νύχτα της τραγωδίας. Παράλληλα, εκφράζουν την οργή τους για την καθυστέρηση στις έρευνες και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα πρόσωπα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όπως οι ίδιοι ζητούν επιτακτικά.

 

– Μαρία Καρυστιανου

«Ξέρετε πόσες φορές έχω σκεφτεί τι ήταν πιο τραγικό στην ζωή μου. Το ότι σκοτώθηκε το παιδί μου με αυτό τον αδιανόητο τρόπο ή η προσπάθεια συγκάλυψης ενός Εγκλήματος; «Εγώ της έλεγα να μην πάει με το ΚΤΕΛ, να μην πάει με αυτοκίνητο με φίλους, να πάει με το τρένο.
Πίστεψα πως είναι ασφαλές. Αυτό δεν μας έλεγαν; Δεν ακούγαμε τα εκατομμύρια που επενδύονταν; Που να φανταστούμε ότι επενδύονταν αλλού; Στις τσέπες, ναι. Εγώ της έλεγα να χρησιμοποιεί το τρένο…»»

– Χρήστος Κωνσταντινίδης, έχασε την γυναίκα του την Βάσω και νιώθει σαν να έχασε την ζωή του «Μας είχαν προετοιμάσει για το αδιανόητο. Οι άνθρωποι που φύγαν είναι μοναδικοί. Η δολοφονία είναι μοναδική. Και αυτά που έχουμε ζήσει είναι μοναδικά. Ο παππούς της Βάσως ήταν κλειδούχος σιδηροδρομικός, πήρε σπίτι δίπλα στον σταθμό, δεν κοιμόταν αν δεν άκουγε το τρένο να περνάει. Η Βάσω μεγάλωσε μέσα στις γραμμές του τρένου…»

– Αλμα, μάνα της 21χρονης Κλαούντια

«Είμαι η μοναδική που έρχομαι συνέχεια . Εδώ κλαίω, εδώ ουρλιάζω, εδώ περιμένω ακόμα να γυρίσει… Δεν την δέχομαι την απώλεια… Δεν το δέχομαι που δεν είναι ανάμεσά μας … Αυτό είναι το δεντράκι της και πάντα το κερί θα είναι εκεί, αναμμένο…»

– Αλμα, μάνα της 21χρονης Κλαούντια Λάτα που συνταξίδευε με τον σύντροφό της, τον Βασίλη Νεθερίδη που σώθηκε.

«Μας το είπε αξιωματικός της αστυνομίας αυτό, ”μπορεί να μην πάρετε και τίποτα, μπορεί να πάρετε ένα χέρι, μπορεί να πάρετε ένα πόδι, όσοι τυχεροί θα είστε”.

– Χρήστος Κωνσταντινίδης. Δολοφονήθηκε στα Τέμπη η γυναίκα του, η 56χρονη Βάσω Χλωρού.: «Και όταν πήγαμε να δούμε τον κατάλογο με τα ονόματα των τραυματιών, δεν διαβάσαμε το όνομα της Βάσως, εγώ ήμουν καθισμένος… και εκεί ράγισε η καρδιά μου, είπα δεν θα ξαναδώ το κοριτσάκι μου…»

«Οσες φορές έχω έρθει εδώ, πάντα περνάνε τρένα και σφυρίζουν…» «Για μένα, αυτό είναι το μέρος που είναι σημείο μηδέν, εδώ στερήθηκε την ζωή της η κορούλα μου» «…και εκεί που ταρακουνιόμασταν, έρχεται το πάνω κάτω, σαν να ‘ σαι σε μια μπάλα που χτυπάς από εδώ και από εκεί…»

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…