Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εγκλωβισμένους οδηγούς: «Μας έδωσαν τις κουβέρτες και μας είπαν καλό βράδυ»

Πώς περιγράφουν την ταλαιπωρία τους οδηγοί που εγκλωβίστηκαν σε Αττική Οδό και λεωφόρο Μεσογείων

NewsRoom 25/01/2022 | 07:57

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες δύο οδηγών που έμειναν κολλημένοι για ώρες σε Αττική Οδό και Μεσογείων λόγω της κακοκαιρίας, καταγγέλλοντας πως δεν υπήρχε ούτε ενημέρωση από κανέναν, αλλά ούτε και συντονισμός για τον απεγκλωβισμό τους.

"Είμαστε από τις 12 κολλημένοι στην Αττική Οδό. Δε σηκώνει κανένας τα τηλέφωνα, τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, της προστασίας του πολίτη, της Αττικής Οδού, δεν απαντούσε κανένας, μας έκλειναν τη γραμμή. Επικοινώνησα με την Αττική Οδό από τις 2.30 και μετά που πιάσαμε γραμμή και μας λέγανε ότι έχει έρθει ο Στρατός και η πυροσβεστική και όλο το προσωπικό της Αττικής Οδού είναι στο δρόμο, εδώ στη Δουκίσσης Πλακεντίας που έχουμε εγκλωβιστεί. Ήμασταν τυχεροί, ήμασταν μέσα στο τούνελ, οι άλλοι ήταν άτυχοι και ήταν μέσα στο χιονιά. Βγήκαμε έξω, περπατήσαμε μέχρι το 'δαχτυλίδι' και δεν υπήρχε κανένας, κανένας", ανέφερε στο Mega η Γεωργία Σαξώνη, ενώ τόνισε: "Δεν ξέρουμε τίποτα, μας έδωσαν τις κουβέρτες και μας είπαν καλό βράδυ. Ήρθε ένα εκχιονιστικό που ήταν εγκλωβισμένο από πίσω, έχουνε βγει κάποια αμάξια από το τούνελ. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, έχει φύγει από τα αμάξια, τα έχει αφήσει εδώ, και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μέσα στα αυτοκίνητα υπάρχουν μωρά παιδιά, υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι από το απόγευμα φύγανε μέσα στον χιονιά. Και εμένα η απορία μου ήταν, ποιος παίρνει την ευθύνη; Αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν στο χιόνι, εμείς που είμαστε μέσα στο τούνελ, οι άτυχοι που έχουν μείνει πίσω από το τούνελ και έφαγαν όλο το χιόνι, που έχουν μείνει από καύσιμα, ποιος την αναλαμβάνει την ευθύνη αν γίνει κάποιο ατύχημα, αν χαθούν ζώες, σε έναν ιδιωτικό δρόμο που τον πληρώνουμε; Η Ελευσίνα ήταν ανοιχτή, η εθνική οδός ήταν ανοιχτή. Όλοι οι οδηγοί εδώ συζητάμε ότι μπήκαμε στην Αττική Οδό για ασφάλεια, γιατί λέγαμε ότι αποκλείεται να κλείσει η Αττική Οδός, και έχουμε εγκλωβιστεί 12 ώρες χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς φαγητό χωρίς ενημέρωση. Η προστασία του πολίτη τα ρίχνει στην Αττική Οδό, η Αττική Οδός μας λέει 'έχω ενημερώσει, μην αγχώνεστε, όλα καλά θα πάνε'. Η πολιτική προστασία πουθενά, η Αττική Οδός πουθενά, η πυροσβεστική πουθενά, η αστυνομία πουθενά, πουθενά".

 

 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, που αποκλείστηκε για πάνω από 12 ώρες στη λεωφόρο Μεσογείων, ανέφερε: "Είμαι στα όριά μου και δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το τι θα γίνει στη συνέχεια, αν θα πάμε σπίτια μας, αν θα κοιμηθούμε εδώ στη Μεσογείων, αν θα παρκάρουμε τα αμάξια μας. Η κατάσταση είναι τελείως τραγική, μέχρι που φτάνει στο σημείο της γελοιότητας. Όλη η Μεσογείων είναι πλήρως εγκλωβισμένη. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Θέλω να φύγω, φαντάζομαι ότι δεν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι το σπίτι μου, αλλά δεν μπορώ να αφήσω και το αυτοκίνητο στη μέση της λεωφόρου, πρέπει κάπου να βρω να παρκάρω, αλλά δεν μπορώ να παρκάρω γιατί δεν μπορώ να κινηθώ. Όχι μόνο έλλειψη συντονισμού, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: δεν υπάρχει κράτος. Δυστυχώς έτσι είναι".