Newsroom

Newsroom

Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά ο Λεβέντης

Στο ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ , την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην τηλεόραση «Ε».

5a4f5f001dc5241d3a8b4720 1

«Αν δοθεί το όνομα είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας» ανέφερε ενώ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ζήτησε σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για την υπόθεση της Novartis τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων θέλει όλα τα στοιχεία στο φως.

«Το θέμα έχει κλείσει και ο όρος Μακεδονία θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία. Ξεχνούν φυσικά αυτοί που δίνουν το όνομα στα Σκόπια ότι η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Παρακολουθώ επίσης ότι και οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπολογίζουν την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομα. Αν δοθεί το όνομα είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και υπογράμμισε ότι « οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το status-quo στην περιοχή. Εμείς ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων επιλέγουμε το δεύτερο» . Ο κ. Λεβέντης ζήτησε για το θέμα αυτό σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για την υπόθεση της Novartis επεσήμανε ότι το πολιτικό κλίμα έχει πολωθεί αρκετά και τόνισε πως «η κοινή γνώμη πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά έχει και πολλές αμφιβολίες για το κατηγορητήριο το οποίο δεν έχει δεθεί όπως θα έπρεπε. Ο λαός πρέπει να μάθει τι έχει συμβεί, αλλά έτσι όπως το διαχειρίζεται η Κυβέρνηση κερδίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία».

«Η Ένωση Κεντρώων θέλει όλα τα στοιχεία στο φως» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…