Newsroom

Newsroom

Το συγκινητικό χειροκρότημα των Ισπανών στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας τους

Μετά τους Ιταλούς που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να τραγουδήσουν και να «σπάσουν» τον φόβο του κορονοϊού οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους το βράδυ του Σαββάτου και χειροκρότησαν επί πέντε λεπτά τους γιατρούς και τους νοσοκόμους των Νοσοκομείων της χώρας τους, που δίνουν την μάχη για την υγεία των ασθενών από τον κορονοϊό.  

spain

H μουσική ήταν το αντίδοτο στην καραντίνα λόγω κορονοϊού στην Ιταλία όπου οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να τραγουδήσουν και να ξεπεράσουν τον φόβο του κορονοϊού και οι Ισπανοί ακολούθησαν το παράδειγμά τους

Όπως έγραψε στο facebook η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από την Ισπανία, Δώρα Μακρή, «Mαδρίτη στις 10 το βράδυ απόψε. Το χειροκρότημα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων! Gracias!».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας στην χώρα, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων, λόγω κορονοϊού.

Τα δραστικά αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε για δεκαπέντε ημέρες στην χώρα. Η Ισπανία, όπου περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, η οποία έχει λάβει αντίστοιχα μέτρα. Συνολικά, περισσότερα από 5.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ισπανία και τουλάχιστον 183 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…