Newsroom

Newsroom

Το συγκινητικό βίντεο των Ναπολιτάνων για τους μετανάστες

Μικροί και μεγάλοι Ναπολιτάνοι δίνουν το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας

girl

Το πλοίο Sea watch, μετέφερε 49 μετανάστες που δεν τους ήθελε κανείς. Πέρασαν 20 μέρες στη θάλασσα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, μέσα στο κρύο και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η διεθνής κοινότητα έδειξε το πιο σκληρό και αδιάφορο  πρόσωπό της. 

«Είμαστε κάτοικοι της Νάπολης και ξέρουμε τι θα πει μετανάστευση» είπαν οι κάτοικοι της Νάπολης, προσφέροντας απλόχερα την βοήθειά τους στους ανθρώπους που ήρθαν από τη θάλασσα.

Μετά από έκκληση του δημάρχου Ντε Ματζίστρι στην κεντρική σελίδα του δήμου, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα 12000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν, προσφέροντας τρόφημα χρήματα και υπηρεσίες, ότι δηλαδή είχε ο καθένας, για να βοηθήσει τους μετανάστες του Sea Watch.
 

Οι επιστολές των Ναπολιτάνων που έτρεξαν να προσφέρουν απλόχερα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες, με όποιο τρόπο μπορούσαν, είναι ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς στο σκοτάδι μισαλλοδοξίας που κατακλύζει την Ευρώπη.

«Μπορεί να έχουμε χίλια προβλήματα στη Νάπολη, χίλια λάθη, χίλιους φόβους – όπως έλεγε και ο Πινόκιο – αλλά έχουμε ένα πράγμα, κάτι μεγάλο: καρδιά» είναι το συγκινητικό μήνυμα των Ναπολιτάνων.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.