Newsroom

Newsroom

Συγκινεί η Rihanna με την αποστολή της

Συγκινεί με τη δράση της η Rihanna.

5982ec181dc524e0058b4c4f

Η τραγουδίστρια της ποπ και R&B μουσικής συνεχίζει την αποστολή της, την υποστήριξη και ενίσχυση νεαρών κοριτσιών, ώστε να λαμβάνουν την εκπαίδευση που δικαιούνται.

Το 2012 δημιούργησε το ίδρυμα Clara Lionel Foundation, το όνομά του οποίου προέρχεται από τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς της. Μέσω του ιδρύματος CLF, που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική οργάνωση η τραγουδίστρια βοηθά παιδιά σε όλο τον κόσμο, χρηματοδοτώντας προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας για φτωχές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Για την υλοποίηση του νέου προγράμματος το CLF συνεργάζεται με την εταιρία ανταλλαγής ποδηλάτων ofo. Στόχος είναι να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος υποτροφιών Global Scholarship Programme. Τα ποδήλατα θα προσφερθούν στα κορίτσια που θα λαμβάνουν υποτροφίες στο Μαλάουι για να μπορούν να φτάνουν στο σχολείο με ασφάλεια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νέα συνεργασία του Clara Lionel Foundation με την ofo, καθώς θα επιτρέψει πολλούς νέους σε όλο τον κόσμο να λάβουν μια ποιοτική εκπαίδευση και επίσης θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια του Μαλάουι να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια, περιορίζοντας τους πολύ μακρινούς περιπάτους που κάνουν από και προς το σχολείο μόνα τους», ανέφερε η τραγουδίστρια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ofo, Dai Wei πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα συνεργαστούμε με την Rihanna και το ίδρυμα Clara Lionel για αυτή την καινοτόμο πρωτοβουλία. Επιθυμούμε να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση των μαθητών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεκλειδώσει κάθε γωνιά του πλανήτη με ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, όπως και με το σύστημά μας ανταλλαγής ποδηλάτων».

Η Rihanna επισκέφθηκε την αφρικανική χώρα στις αρχές του τρέχοντος έτους για να βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων, με τους οποίους οι δάσκαλοι, οι φοιτητές και η κυβέρνηση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου εκπαιδευτικού μέλλοντος για το λαό της χώρας. Προς το παρόν, μόνο το 8% των μαθητών στο Μαλάουι ολοκληρώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους