Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια σε διώξεις και πρόστιμα

Συγκέντρωση ενάντια σε διώξεις, πρόστιμα και καταστολή πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μέλη συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων

5237073

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, σε σχετική ανάρτηση – κάλεσμά της καταγγέλλει ότι την αξιοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό για την περιστολή των αγωνιστικών διεκδικήσεων αλλά και γενικά την αντιμετώπιση της πανδημίας με προτεραιότητα σε μέτρα καταστολής αντί για μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 28/1 η αστυνομία δημοσιοποίησε ότι έκανε 67.367 ελέγχους για άδειες μετακίνησης και ο ΕΟΔΥ την ίδια μέρα έκανε μόνο 34.044 τεστ, είτε μοριακά είτε rapid, για κορονοϊό από τα κλιμάκια του και τις μονάδες υγείας, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της Επιτροπής που κάλεσε στην συγκέντρωση, η οποία υπολογίζει το ύψος των προστίμων από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στα 29,8 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα το Μ-Λ ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι με αφορμή την πανδημία και με πρόσχημα την αποφυγή των συνωστισμών, η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη διάφορων κατασταλτικών μέτρων, όπως ο περιορισμός έως απαγόρευση της κυκλοφορίας και της πραγματοποίησης συγκεντρώσεων, οι διώξεις σε βάρος διαδηλωτών και άλλα. Μάλιστα για την εφαρμογή των μέτρων αυτών δημιούργησε ακόμα και ειδικό μηχανισμό χαφιεδισμού, καλώντας τους πολίτες να ειδοποιούν την αστυνομία, όταν αυτοί εκτιμούν ότι υπάρχει συνωστισμός και έτσι αυξάνει η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Στην Αθήνα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στην πλατεία Συντάγματος, με πανό ενάντια στις απαγορεύσεις με αφορμή την πανδημίας και υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Πηγή:efsyn

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»