Newsroom

Newsroom

Συγκέντρωση κατά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Κορυδαλλό – Αντίθετος και ο Λαφαζάνης

Οι πολίτες του Κορυδαλλού δεν επιθυμούν να γίνει στην περιοχή τους η δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται να πραγματοποιήσουν επί τούτου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 το μεσημέρι ζητώντας τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός πόλης.

1 742

Οι πολίτες του Κορυδαλλού δεν επιθυμούν να γίνει στην περιοχή τους η δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται να πραγματοποιήσουν επί τούτου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 το μεσημέρι ζητώντας τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός πόλης. Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11:30 το πρωί θα κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει προειδοποιήσει ότι η διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή εγκυμονεί κινδύνους και θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση καθώς σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται σχολικές μονάδες.
Φορείς της πόλης και αντιφασιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη να πραγματοποιηθεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και έγιναν πολλές άλλες επιθέσεις.

Αντίθετος δηλώνει προς διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Π. Λαφαζάνης, με δήλωσή του. Όπως επισημαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η διεξαγωγή της δίκης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, έναν χώρο «που βρίσκεται σε άμεση επαφή με ένα πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα» θα προκαλέσει «ανεπιθύμητη αναστάτωση στη μαθητική ζωή και τις σχολικές λειτουργίες».
Παράλληλα ο υπουργός υπενθυμίζει ότι γενικότερα η περιοχή του Πειραιά είναι κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Φύσσα με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά «αποτελεί πρόκληση η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε μια περιοχή όπως αυτή της Β’ Πειραιά και σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των επιθέσεων σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και μεταναστών, αλλά και μελών του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών και οργανώσεων».

(φωτό eurokinisi Λιάκος)

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…