Συγκέντρωση και διαμαρτυρία για τις απολύσεις ιατρών στον Άγιο Σάββα

«Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, ο Διοικητής να απολύει συναδέλφους και να καταργεί, ουσιαστικά, 6 θέσεις Γιατρών».

νοσοκομείο

Δυναμικό «όχι» στις απολύσεις των συναδέλφων τους λένε οι γιατροί του νοσοκομείου Αγ. Σάββα και καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Οκτώβρη, στις 9:00 πμ, στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»:

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, Αθήνα 29/10/19

Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» κ. Δενδραμή για την απόλυση 6 Επικουρικών Γιατρών. Ο κύριος Δενδραμής, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το Επιστημονικό Συμβούλιο –το οποίο ουδέποτε ρώτησε- , τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και τους Τομεάρχες, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ τα αιτήματα 6 Συντονιστών Διευθυντών για ανανέωση των Επικουρικών τους Γιατρών, αποφασίζει-φωτογραφίζει στα κρυφά ποιοι και πόσοι Επικουρικοί συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται, από τους 12 των οποίων λήγουν οι συμβάσεις,

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση του Ενδοκρινολογικού μειώνει το προσωπικό κατά 50%. Στερεί από το νοσοκομείο έναν Αναισθησιολόγο, γεγονός που θα σημάνει μείωση των χειρουργείων σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο με ασθενείς σε λίστα αναμονής, κοστίζοντας ζωές. Στην περίπτωση του Ακτινολογικού, ο Επικουρικός συνάδελφος που εργάζεται στο επεμβατικό τμήμα, καλύπτει επίσης τα κενά που προκύπτουν στους υπερήχους και στο κλασσικό ακτινολογικό, ανάλογα με τις ανάγκες. Ο Ογκολόγος, η Πνευμονολόγος, ο Παθολογοανατόμος και ο Βιοπαθολόγος βρίσκονται επίσης σε τμήματα που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, τμήματα νευραλγικά για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Μεταξύ των 6 Επικουρικών Γιατρών που απολύονται από τον κύριο Δενδραμή συμπεριλαμβάνεται εσκεμμένα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Καταραχιάς, μέλος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για πολλά χρόνια.

Καθόλου τυχαία: τόσο στο παρελθόν όσο και τις τελευταίες μέρες, ο Διοικητής του Αγίου Σάββα επιμένει προκλητικά πως θέλει να διώξει τον Πρόεδρο του Σωματείου, που βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή του αγώνα και στέκεται σαν αγκάθι στα σχέδια λιτότητας της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Ο κύριος Δενδραμής έχει απειλήσει επανειλημμένα τον συνάδελφο Καταραχιά και δε χάνει ευκαιρία να τον συκοφαντεί, νομίζοντας πως έτσι θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων.

Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, ο Διοικητής να απολύει συναδέλφους και να καταργεί, ουσιαστικά, 6 θέσεις Γιατρών ! Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου Αγιος Σάββας και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό, στους εργαζόμενους και στους ασθενείς.

 Όμως, δεν θα τον αφήσουμε.

Ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ κύριος Δενδραμής, προφανώς θέλει να δώσει διαπιστευτήρια περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και στην νέα πολιτική γεσία του Υπουργείου Υγείας. Οι κύριοι Κικίλιας – Κοντοζαμάνης είναι συνένοχοι, καθώς, παρά τις αφηρημένες τοποθετήσεις για παραμονή των συμβασιούχων γιατρών στο ΕΣΥ, μεθοδεύουν τις απολύσεις 300 Επικουρικών Γιατρών που πληρώνονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις 30 Νοέμβρη.

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να τους σταματήσουμε, όπως έγινε με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, που κορυφώθηκαν με τη μεγάλη απεργία στις 23 Οκτώβρη και ανάγκασαν το Υπουργείο Υγείας να δώσει παράταση ενός έτους στις συμβάσεις τους.

Δεν θα περάσει ούτε η πολιτική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου, ούτε οι απολύσεις ! !

-Να στείλει τώρα ο διοικητής στο Υπουργείο Υγείας αίτημα ανανέωσης όλων των συναδέλφων και να προσληφθούν άμεσα !

-Καμία απόλυση Επικουρικού γιατρού.

-Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και παντού !

-Κατάργηση του αίσχους του θεσμού του Επικουρικού Ιατρού !

Όλοι στη συγκέντρωση που καλεί το σωματείο του Αγίου Σάββα την Τετάρτη 30 Οκτώβρη 9:00 πμ στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων