Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο για την προκλητική αποφυλάκιση Λιγνάδη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, πραγματοποιείται μετά την απόφαση της δικαιοσύνης αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος νωρίτερα σήμερα κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανήλικων.

areios pagos 1

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο καλούν πολίτες και συλλογικότητες με αφορμή την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

Ήδη οι πρώτοι άνθρωποι έφτασαν μετά τις 20:00 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αν και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, του δόθηκε η δυνατότητα, μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο, να βρίσκεται εκτός φυλακής με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 30.000 ευρώ, της εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ταυτόχρονα, πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη με νέους και νέες να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πρώτα λέτε σπάστε τη σιωπή κι έπειτα ξεπλένετε κάθε βιαστή».

Η πορεία αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης στη Γεωργία Μπίκα και κατά της έμφυλης βίας.