Newsroom

Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εξέλιξη στα διόδια Αφιδνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον σταθμό των διοδίων Αφιδνών,απο κατοίκους και μελή του “Δεν Πληρώνω”, κατά της εγκατάστασης…

diodia 5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον σταθμό των διοδίων Αφιδνών,απο κατοίκους και μελή του “Δεν Πληρώνω”, κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.
Υπάρχει συμβολική κατάληψη των διοδίων,ενώ τ αυτοκίνητα διέρχονται κανονικά.

 

Το ψήφισμα του Δήμου Κηφισιάς αναφέρει τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του για τη σχεδιαζόμενη επιβολή πλευρικών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας, στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, για τους λόγους που ήδη έχει εκφράσει με τις αποφάσεις του 303Β/2010 και 70/2011, οι οποίες έχουν τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου αλλά και μια σειρά αναφορών και παραστάσεων των τοπικών κοινωνιών προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και τον Γενικό Γραμματέα. Επισημαίνει ότι ο λόγος που από το 2009 το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ανέστειλε την επιχειρηθείσα επιβολή πλευρικών διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Στεφάνου ήταν ότι δεν υπήρχε η βασική προϋπόθεση των «παράπλευρων οδών» που θα επέτρεπαν τις μέσω αυτών καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής εντός του Δήμου και προς τις όμορες περιοχές χωρίς να υποχρεούνται αναγκαστικά στην πληρωμή διοδίων. Η προϋπόθεση αυτή συνεχίζει να μην υπάρχει αλλά και ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει με οποιοδήποτε έργο στις εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου συνοικίες από τον ανισόπεδο κόμβο Βαρυμπόμπης έως τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκι λόγω των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των συλλεκτηρίων παραδρόμων, πλάτους μικρότερου των 6 μέτρων (ο Ανατολικός των οποίων είναι και ασυνεχής) που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μεγάλος όγκος υπερτοπικής κυκλοφορίας προερχόμενης από τα βόρεια προάστια αλλά και από τη Νέα Μάκρη – Μαραθώνα, που από το 1960 και μέχρι σήμερα, χρησιμοποιεί την εθνική οδό για την μετακίνησή τους προς Αθήνα – Πειραιά και τις εγγύς περιοχές, θα υποχρεωθεί αναγκαστικά να πληρώσει τέλη διέλευσης ή να κινηθεί μέσω των οδών της δομημένης περιοχής αμιγούς κατοικίας, δημιουργώντας νέα μη διαχειρίσιμη κυκλοφοριακή κατάσταση, επιβαρύνοντας έτσι τους όρους διαβίωσης των κατοίκων για πάντα και εκθέτοντας τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους μαθητές που τις ώρες αιχμής διασχίζουν κάθετα τους συλλεκτηρίους παραδρόμους, σε σοβαρούς κινδύνους ζωής από τροχαία ατυχήματα.
Σύμφωνα με την νομοθεσία τέλη διοδίων επιβάλλονται μόνο σε Εθνικές οδούς που συνδέουν πολεοδομικά συγκροτήματα, ενώ εδώ επιχειρείται χωρίς καμία κυκλοφοριακή, περιβαλλοντική και οικονομική μελέτη επιπτώσεων, για τη κατασκευή διοδίων εντός του ίδιου πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.
Η προαναφερθείσα αντίθεση του Δήμου στην επιβολή πλευρικών διοδίων ισχύει για όλους τους ανισόπεδους κόμβους της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς και της Βορειοανατολικής Αττικής, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ανισόπεδοι κόμβοι Κρυονερίου και Βαρυμπόμπης για τους οποίους γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην απαντητική επιστολή του κ. Υπουργού προς τον βουλευτή κ. Βλάχο μετά από ερώτηση του Δήμου Κηφισιάς. Από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της αρχικής συμβάσεως παραχωρήσεως δεν προκύπτει διαφοροποίηση της διατάξεως της αρχικής που παρείχε την ευχέρεια στον παραχωρισιούχο να επιβάλει πλευρικά διόδια και στους λοιπούς ανισόπεδους κόμβους».

– Ακούστε στην εκπομπη του Κώστα Βαξεβάνη τις δηλώσεις του δημαρχου Διονύσου για το θέμα των διοδίων. (απο το 29:40)

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…