Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την εκδικητική απόλυση φωτορεπόρτερ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον στοχοποιημένο φωτορεπόρτερ που η εργοδοσία απολύει εκδικητικά - Η καταγγελία της ΕΦΕ στην ανακοίνωση απόλυσης συναδέλφου στο πρακτορείο IΝΤΙΜΕ.

279358025 2807941796167613 6471965637466473282 n

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης (03/05) φωτορεπόρτερ απαιτώντας την άρση απόλυσης συναδέλφου τους από το Intime, έξω από τα γραφεία του πρακτορείου.

Το κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε από την Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ και την Επιτροπή Αγώνα Φωτορεπόρτερ. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας επίσης προχώρησε σε κάλεσμα για 3ωρη στάση εργασίας για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να παραστούν στην συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται πως συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που εργάζονται σε πρακτορείο ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να καλύπτονται τα έξοδα για τη βενζίνη τους. Επιδόθηκε το αίτημα. Και στη συνέχεια απολύθηκε ένας φωτορεπόρτερ.

Το ΔΣ της ΕΦΕ κατά πλειοψηφία στήριξε το αίτημα των εργαζομένων και ως εκ τούτου «μετά την κλιμάκωση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία ενάντια σε μέλος και συνάδελφο μας, το ΔΣ της ΕΦΕ καταγγέλει το γεγονός στα μέλη μας, απαιτεί την απόσυρση της απόλυσης και επιφυλάσσεται να προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ σύσσωμοι να στηρίξουν και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση».

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, που είναι και μέλος του ΔΣ, καθώς και η λοιπή διεύθυνση, «προχωρούν σε μια τιμωρητική απόλυση για παραδειγματισμό προς όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που συνεχίζουν να διεκδικούν» ανέφερε πριν από δύο ημέρες η ΕΦΕ.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΕΦΕ στην ανακοίνωση απόλυσης συναδέλφου στο πρακτορείο IΝΤΙΜΕ

Ακολουθεί η ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε η ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος) για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση ενός εξαιρετικού φωτορεπόρτερ από την εργοδοσία του πρακτορείου Intime.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕ, την Παρασκευή (29/04), «μετά την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΦΕ, της απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία το ΔΣ υπέρ της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων του πρακτορείου intime photo agency, η οποία κοινοποιήθηκε αρχικώς στην εργοδοσία του εν λόγω πρακτορείου και έπειτα στα ΔΣ της ΕΦΕ, η εργοδοσία του intime photo agency προχώρησε σε απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου, ο οποίος στοχοποιήθηκε από την εργοδοσία καθώς ο συνάδελφος υπήρξε ο κομιστής των αιτημάτων των εργαζομένων προς τη διεύθυνση του πρακτορείου.

Το ΔΣ της ΕΦΕ κατά πλειοψηφία στήριξε το αίτημα των εργαζομένων και ως εκ τούτου μετά την κλιμάκωση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία ενάντια σε μέλος και συνάδελφο μας, το ΔΣ της ΕΦΕ καταγγέλλει το γεγονός στα μέλη μας, απαιτεί την απόσυρση της απόλυσης και επιφυλάσσεται να προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ σύσσωμοι να στηρίξουν και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση.

Η εργοδοσία επιθυμεί να μην ορθώνεται άχνα μέσα στους χώρους δουλειάς. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, που είναι και μέλος του ΔΣ, καθώς και η λοιπή διεύθυνση, προχωρούν σε μια τιμωρητική απόλυση για παραδειγματισμό προς όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που συνεχίζουν να διεκδικούν.

Δεν θα τους περάσει.
Θα μας βρουν απέναντι τους».

Να υπενθυμίσουμε πως η ΕΦΕ είχε στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων για πληρωμή καυσίμων -που είναι εργατικό έξοδο- και πληρωμή φθοράς μηχανημάτων -επίσης εργατικό έξοδο, βάσει εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…