Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο νοσοκομείο Λαμίας για τον αναρχικό Γ. Μιχαηλίδη – 28η ημέρα απεργίας πείνας

Σχεδόν ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την έναρξη της απεργίας πείνας του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη που διεκδικεί την αποφυλάκιση του, έχοντας συμπληρώσει από τις 29 Δεκεμβρίου 2021 όλες τις τυπικές προϋποθέσεις.

FVnQiXLWIAAfHzj

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Γιάννης Μιχαηλίδης πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι και σύντροφοί του, το μεσημέρι της Κυριακής 19/6.

Ο αναρχικός πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 23/5, καθώς μετά από 8,5 χρόνια κράτησης και έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής, δικαιούται την «υφ ‘ όρων απόλυση» του, ενώ το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας αρνείται την αποφυλάκιση του με το πρόσχημα, ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο δικηγόρος του «ήδη έχουν συμπληρωθεί 39 ημέρες από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας χωρίς να έχει εκδοθεί το βούλευμα για την υφ’όρον απόλυσή του την οποία δικαιούται από τον Δεκέμβριο του 2021».

Η υγεία του απεργού, φαίνεται να εμφανίζει ραγδαία επιδείνωση καθώς έχει ήδη χάσει το 21% του αρχικού του βάρους και υπάρχει ο κίνδυνος υπογλυκαιμικό σοκ και μόνιμες βλάβες στην υγεία του.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου

Σήμερα 19/6, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 28η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λαμίας. Το βάρος του είναι 57,5 κιλά, από 62,5 κιλά στις 14/6 ενώ κατά την έναρξη ήταν 73,1 κιλά, δηλαδή απώλεια του 21% του αρχικού του βάρους και το σάκχαρο 60.

Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και όσο πλησιάζει τις 30 ημέρες ασιτίας υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο απότομης πτώσης και κίνδυνος για υπογλυκαιμικό σοκ και μόνιμες βλάβες στην υγεία του.

Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των οικείων του, η διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγήσει άδεια συνοδού και υπάρχει περιορισμός επισκεπτηρίων. Ήδη έχουν συμπληρωθεί 39 ημέρες από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας χωρίς να έχει εκδοθεί το βούλευμα για την υφ’όρον απόλυσή του την οποία δικαιούται από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ως συνήγορος του Γ. Μιχαηλίδη απευθύνω έκκληση να τελειώσει άμεσα, την Δευτέρα, η αναμονή με μία θετική απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.Από εδώ και πέρα κάθε μέρα που περνάει μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία του.

Ο συνήγορος

Γιώργος Κακαρνιάς

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…