Newsroom

Newsroom

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον 18χρονο Σαϊντού έξω από την υπηρεσία Ασύλου: «Για το Σαϊντού, και για όλα τα προσφυγόπουλα!»

Πλατύ κύμα αλληλεγγύης για τον 18χρονο Σαϊντού, το μαθητή που κινδυνεύει με απέλαση από τη χώρα μας, από σωματεία και οργανώσεις, έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

277501087 518240366330208 8328138710845182540 n

Ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης έχει ξεσπάσει για τον 18χρονο Σαϊντού, το μαθητή που κινδυνεύει με απέλαση από τη χώρα μας, από σωματεία, συλλόγους καθηγητών, αλλά και οργανώσεις, έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Τετάρτη στις 9:00 το πρωί όπου και εκδικάζεται η υπόθεση. 

Με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook, το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής, «Οι Ορίζοντες», καλεί έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι: «Ο Σαϊντού είναι σάρκα από την σάρκα μας λένε οι συμμαθητές του, οι οποίοι μας δίνουν μία βαθιά ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας για το παρόν και το μέλλον».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής καταγωγής για τον Σαϊντού:

Ο Σαϊντού είναι σάρκα από την σάρκα μας λένε οι συμμαθητές του, οι οποίοι μας δίνουν μία βαθιά ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας για το παρόν και το μέλλον. 

Ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα σαν ασυνόδευτο προσφυγόπουλο το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει με το ήθος και τον αγώνα του, τους συμμαθητές του, τους καθηγητές του και να συγκινήσει την τοπική κοινωνία.

Η απόφαση απόρριψης του αιτήματος για άσυλο στον Σαϊντού προκαλεί κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη. Δεν είναι τυχαίο το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες για να μην απελαθεί το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο. 

Την Τετάρτη στις 30-3 στις 9:00 π.μ εκδικάζεται η υπόθεση του Σαϊντού στην Υπηρεσία Ασύλου.  

Ως Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” έχουμε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Σαϊντού. Ο Σαϊντού πρέπει να συνεχίσει να ονειρεύεται για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είμαστε δίπλα του και την Τετάρτη. 

Για αυτό καλούμε κάθε νέο και νέα να είναι την Τετάρτη στις 11π.μ έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Θηβών 196-198, ώστε να είμαστε δίπλα στον Σαϊντού. Ο Σαϊντού είναι σάρκα από την σάρκα μας.

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: «Για το Σαϊντού, και για όλα τα προσφυγόπουλα!»
 

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, εξήγγειλε από την πλευρά της διευκολυντική στάση εργασίας, προκειμένου να παρευρεθούν οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό του 18χρονου Σαϊντού

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι: «Χαιρετίζουμε το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης προς τον μαθητή και στεκόμαστε δίπλα στον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το δεκαπενταμελές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου που ζητούν «να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. Κοντά μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!”».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της ΚΕΕΡΦΑ για τον Σαϊντού:

Άσυλο στον Σαϊντού, σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 30/3, 12μεσ της ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας στο Υπουργείο Μετανάστευσής και Ασύλου, Θηβών 196-198

Ο Σαϊντού, όπως οι περισσότεροι ανήλικοι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, αναμετρήθηκε με ρατσιστικά θηρία, κι όμως συνέχισε να ονειρεύεται: επιβίωσε της βαρβαρότητας των συνόρων, έφτασε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τους αποκλεισμούς του ΥΠΑΙΘ προς χιλιάδες προσφυγόπουλα, κατάφερε να συνεχίσει τη φοίτησή του, να αριστεύσει και να γίνει «σάρκα» του σχολείου του και της γειτονιάς του. Έχει όμως να αναμετρηθεί και με ένα βαθιά ρατσιστικό σύστημα ασύλου, κινδυνεύοντας με απέλαση.

Την Τετάρτη 30/4 στις 9 π.μ., εκδικάζεται η υπόθεση του Σαϊντού στην Υπηρεσία Ασύλου και θα είμαστε όλοι και όλες εκεί για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση των ρατσιστών και των όψιμων ανθρωπιστών ότι ο Σαϊντού και ΚΑΘΕ προσφυγόπουλο χωράει στα σχολεία μας!

Είναι αισχρή υποκρισία να δημιουργείται «ομάδα δράσης» για την υποδοχή των παιδιών από την Ουκρανία, ενώ παιδιά ενός κατώτερου θεού -όπως φαίνεται όοτι είναι για την κυβέρνηση ο Σαϊντού, αφού για κακή του τύχη έρχεται από τη Γουινέα της Αφρικής- να βρίσκονται υπό την απειλή ενός (ακόμα) βίαιου ξεριζωμού.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση έξω από την Υπηρεσία Ασύλου την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης, καλεί η ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας με διευκολυντική στάση εργασίας. Πλάι στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια του Υπουργείου και της κυβέρνησης για ένα σχολείο για λίγους κι εκλεκτούς, θα φωνάξουμε δυνατά το μήνυμα του μεγάλου αντιπολεμικού και αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της 19 Μάρτη: Ανοίξτε τα σύνορα, ΟΛΑ τα προσφυγόπουλα, ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Χαιρετίζουμε το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης προς τον μαθητή και στεκόμαστε δίπλα στον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το δεκαπενταμελές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου που ζητούν «να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. Κοντά μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!»

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διωγμοί των προσφύγων, με τα pushbacks που έπνιξαν πρόσφατα στον Έβρο τον τετράχρονο Μαιντού, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που οδήγησαν 400 πρόσφυγες στην Αμυγδαλέζα, με τις εξώσεις από τα κάμπ όπως του Ελαιώνα που αποστερούν από στέγη αλλά και από σχολείο χιλιάδες παιδιά.

Δώστε τώρα άσυλο στο Σαϊντού!

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…