Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα και εγώ δεν έχω για νοίκι

Γεγονός: Η Ράνια Αντωνοπούλου παραιτήθηκε λόγω του γεγονότος πως ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός, εισέπραττε -νόμιμα- επίδομα ενοικίου. Μαζί της παραιτήθηκε και ο σύζυγός της και υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ορθώς η παραίτησή και των δύο έγινε δεκτή και η διάταξη περί ενοικίων θα καταργηθεί. Πάμε παρακάτω.

5a95ecc11dc52448318b456c

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά, για να εστιάσουμε στο δάσος και όχι στο δέντρο.

Η Αντωνοπούλου και ο Παπαδημητρίου παραιτήθηκαν:

Όχι γιατί δεν έκαναν κοινό πόθεν έσχες επικαλούμενοι… διάσταση.

Όχι γιατί πήραν θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων αλλά τελικά χρεοκόπησαν και έκλεισαν την επαρχιακή εφημερίδα τους στα Χανιά.

Όχι γιατί πήραν “δωράκι” τηλεφωνικό κέντρο από τη Siemens.

Όχι γιατί φυγάδευσαν “νύχτα” το Χριστοφοράκο.

Όχι γιατί το όνομα τους υπάρχει σε “παραδεισένιες” λίστες φοροαποφυγής.

Όχι γιατί υπάρχουν μάρτυρες που τους κατηγορούν πως πήραν μίζες εκατομμυρίων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Όχι γιατί εμπλέκονται ως υπουργοί σε σκάνδαλα που -μόνο στο χώρο της υγείας- έχουν κοστίσει, από το 2000 μέχρι το 2015, 23 δισ. στον Έλληνα φορολογούμενο.

Όχι γιατί πουλούσαν νανοβιονικά γιλέκα – απάτη, σε εκπομπή τηλε-πώλησης.

Όχι γιατί καταδικάστηκαν για δωροληψία, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης.

Όχι γιατί καταδικάστηκαν επειδή απέλυσαν από το πολιτικό τους γραφείο εργαζόμενη, ανύπαντρη μητέρα, ενώ ήταν δηλωμένη μέσω της σύμβασής της ως υπάλληλος σουπερμάρκετ, όπως ο Τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Όχι γιατί ήταν ευρωβουλευτές και κατηγορούνται ότι κατακρατούν το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως», όπως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανόλης Κεφαλογιάννης.

Όχι γιατί δικάζονται με την κατηγορία της εμπλοκής σε κύκλωμα παιδεραστίας και ασέλγεια κατά ανηλίκων, όπως ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης.

Όχι γιατί έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλούν με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, όπως ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όχι. Για τίποτα από τα -ενδεικτικά- παραπάνω. Απλά έκριναν πως η χρήση μιας φαινομενικά νομότυπης διάταξη από τη Ράνια Αντωνοπούλου, τους εξέθετε… και πολύ καλά έκριναν, γιατί όντως τους εξέθετε.

Με αφορμή, λοιπόν, την παραίτηση της Ρ. Αντωνοπούλου και του Δ. Παπαδημητρίου, τα «παράσιτα» του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βγήκαν απ’ το -υποθηκευμένο στις τράπεζες- «καβούκι» τους και σήκωσαν το ρυτιδιασμένο, από το μέλι, δάχτυλο τους, ώστε να κάνουν συστάσεις… νομιμότητας.

Η Μαρία Σπυράκη μάλιστα έκανε και δήλωση λέγοντας: «Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυρία Αντωνοπούλου, είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες». 

Η Μαρία Σπυράκη, που συνεχίζει να παίρνει το μισθό της ως ευρωβουλευτής, μένει Ελλάδα και η δουλειά της είναι να παρουσιάζει “καθαρό” ένα κόμμα, πιο “βρώμικο” και από δημόσια τουαλέτα… μίλησε για “συγνώμες” και “φιλότιμο”.

Για φιλότιμο στο κόμμα που χρωστάει 200 εκατομμύρια ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Που στελέχη του είναι κάτω από όποια πέτρα σκανδάλου και αν σηκώσεις.

NΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα και θέλουν να ξανακυβερνήσουν, είναι η επιτομή του “δε δικαιούστε δια να ομιλείτε κύριοι”

ΥΓ. Α, για να μην το ξεχάσω. Εκτός από μετοχές του “θαλασσοδανεισμένου” και χρεοκοπημένου Κήρυκα Χανίων, είναι καλό να θυμηθούμε πως το φτωχαδάκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει από το κράτος και αγροτικές επιδοτήσεις!


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…