Newsroom

Newsroom

Συγκατηγορούμενοι Φουρθιώτη: Θα πλήρωνε κάποιους και για άλλα πράγματα

Τι αποκαλύπτουν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη στην προανάκριση

fourthiotis 1 1

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ήταν διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερα χρήματα και να προσλάβει με πρόσχημα τη φύλαξή του άλλους ανθρώπους, οι οποίοι θα προχωρούσαν σε πράξεις που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με τις προανακριτικές καταθέσεις των συγκατηγορουμένων του οι οποίοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται.

Συγκεκριμένα ο συγκατηγορούμενος του Μένιου Φουρθιώτη Π. Γ. στην προανακριτική του κατάθεση, φέρεται να είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον Σ. Ν. να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου».

Παράλληλα σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των συγκατηγορουμένων του ο παρουσιαστής επικαλούταν προβλήματα με τους τρομοκράτες αλλά και απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του από αστυνομικό της φρουράς έτσι ώστε να επαναφέρει την προσωπική του φρουρά, η οποία του αφαιρέθηκε με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι προανακριτικές καταθέσεις:

Φουρθιώτης: Αρνούμαι τις κατηγορίες

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου».

Σ. Γ. : Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα

«Όλα όσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Π. να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκινήσαμε τη φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Π. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννοήσης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Είχα αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί».

Π. Γ.: Ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω άτομα

«Δεν δέχομαι τις κατηγορίες που μου λέτε. Ξέρω το Μένιο Φουρθιώτη από το 2010 όταν δούλευα στο κανάλι Έψιλον ως φύλακας. Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο. Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με τον Σ. Γ. με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στη φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για τη συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον Σ. Ν. να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Αυτό θέλω να το τονίσω. Αρχίσαμε να δουλεύουμε από 19 Απριλίου 2021. Επίσης θυμάμαι οτι πριν τρεις μέρες και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: “Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά”, εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης καταθέτοντας στους αστυνομικούς επανέλαβε όσα δημόσια κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε:

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα μου είχε εξιστόρησει ο άνθρωπος με τον οποίο είχα συνάντηση στις 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διακρίνω εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επιδειξία μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένα στις τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει. Ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί».

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…