«Μπαρότσαρκα» ειδικών φρουρών με όπλα και συμπλοκή με μπράβους – Συγκαλύπτει η ΕΛΑΣ 

Αναπάντητα τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο με μπράβους σε νυχτερινό μαγαζί, ενώ παράλληλα καταγγελίες κάνουν λόγο για προσπάθεια της ΕΛΑΣ να αποκρύψει το περιστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις επικριτικές αναφορές του για την πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί αστυνομικών, με ελάχιστη εκπαίδευση, σε βάρος και της δικής τους ασφαλείας και κυρίως της ασφάλειας των πολιτών.

gada

Πολλά ερωτήματα έχει δημιουργήσει το περιστατικό που έφερε χθες στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με περιστατικό συμπλοκής ειδικών φρουρών – εκτός υπηρεσίας – με υπαλλήλους καταστήματος σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών» επιβεβαίωναν το περιστατικό, ανέφεραν ότι οι δυο ειδικοί φρουροί που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που προσελήφθησαν πρόσφατα, ήταν πιωμένοι και τσακώθηκαν με τον υπεύθυνο του μπαρ και υπαλλήλους του για κάποια κοπέλα. Όταν βγήκαν έξω από το κατάστημα συνεπλάκησαν με τους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από αυτούς και χρειάστηκε να πάει σε νοσοκομείο, ενώ από τον άλλο άγνωστοι πήραν το τσαντάκι με το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο όμως λίγο αργότερα βρέθηκε. Κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους φρουρούς πυροβόλησε στον αέρα χωρίς να τραυματιστεί κανείς και η σφαίρα εποστρακίστηκε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Οι πληροφορίες για το περιστατικό άρχισαν να διαρρέουν από το πρωί της Τρίτης κι ενώ για αυτό υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα, μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αστυνομικές πηγές, με συνέπεια ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατακεραύνωνε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απόκρυψη του γεγονότος.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται να έχει επιχειρήσει να «κουκουλώσει» το περιστατικό, καθώς ναι μεν σχηματίστηκε δικογραφία από αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο, δε δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, στο τιμόνι της οποίας είχε τοποθετηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου ο υποστράτηγος Γιώργος Γιάννινας που υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Απαντήσεις ζητάει ο Γιάννης Ραγκούσης 

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει τα εξής ερωτήματα το απόγευμα της Τρίτης:

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να απαντήσει επειγόντως όπως έχει υποχρέωση, στα παρακάτω τρία ερωτήματα:

1. αληθεύουν τα σημερινά σχετικά δημοσιεύματα για περιστατικό συμπλοκής αστυνομικών που περιγράφεται με τίτλους όπως: “Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς”;

2. Ήταν ειδικοί φρουροί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και μάλιστα είχαν πρόσφατα προσληφθεί από την κυβέρνηση;

3. Γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;

Είναι αυτονόητο πως ανάλογη του περιεχομένου των απαντήσεων της κυβέρνησης θα είναι και η αντίδρασή μας»

«Μήπως επειδή ένας ειδικός φρουρός χθες το βράδυ τσακώθηκε με τη γυναίκα του γίνει καμία ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, επιχείρησε να δικαιολογήσει την εμπλοκή ειδικών φρουρών στο περιστατικό, σημειώνοντας σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1 ότι «οι συνάδελφοι έχουν και ιδιωτικό βίο».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί οι αστυνομικοί είχαν μαζί τους τα όπλα τους, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, απάντησε ότι αφενός έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, αφετέρου δεν είχαν την εμπειρία, λόγω ηλικίας, να κρίνουν εάν ήταν σωστό ή όχι να έχουν μαζί τους όπλα σε ένα κλαμπ.

Στη συνέχεια μάλιστα, αναρωτιόταν γιατί υπάρχουν πολιτικές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ούτε πυροβολισμοί έχουν πέσει, ούτε έχουν κατέβει με drones εξωγήινοι». 

Σε επιθετικούς τόνους, επιχειρώντας να πείσει για την «ασημαντότητα» του περιστατικού, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει και ένα ατυχέστατο παράδειγμα: «Δηλαδή επειδή θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα, μήπως επειδή ένας ειδικός φρουρός χθες το βράδυ τσακώθηκε με τη γυναίκα του γίνει καμία ερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;» είπε επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά εξηγήσεις για το θέμα.

Όταν βέβαια ο δημοσιογράφος επενέβη για να υπογραμμίσει ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό «τους πήραν το όπλο», ο κ. Μαυροειδάκος είπε ότι «όταν τους πήραν το όπλο, τους πήραν το τσαντάκι και πάνω στη συμπλοκή και αμέσως μετά από λίγο βρέθηκε σε ένα παρτέρι», παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά το περιστατικό ως ήσσονος σημασίας.

Απαιτεί απάντηση για το περιστατικό ο Γιάννης Ραγκούσης και προαναγγέλλει επίκαιρη ερώτηση

«Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η πρωτοφανής και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει στα τρία ερωτήματα που της θέσαμε χθες για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο», αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, προειδοποιώντας ότι αν αυτή η στάση συνεχιστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η πρωτοφανής και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει στα τρία ερωτήματα που της θέσαμε χθες για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο.

Εάν σήμερα δεν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις που ζητήσαμε, τότε απλώς να γνωρίζουν ότι θα εξαναγκαστούν να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση που άμεσα θα καταθέσουμε στη Βουλή.

Προς το παρόν θέλουμε να καταγραφεί πως κατά την προχθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την ασφάλεια, ο Υπουργός κ.Μ.Χρυσοχοίδης δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με ενδεχόμενο τέτοιο γεγονός, παρά τις επανηλειμμένες επικριτικές αναφορές που κάναμε για την πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί αστυνομικών, όπως η ακόλουθη:

«Δεν κάνατε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων; Δεν έχετε πάρει ένα σωρό Ειδικούς Φρουρούς-αντί για Αστυνομικούς μέσω Πανελληνίων-και με ελάχιστη εκπαίδευση, σε βάρος και της δικής τους ασφαλείας και κυρίως της ασφάλειας των πολιτών, τους έχετε αμολήσει στους δρόμους; Ήταν ή δεν ήταν Ειδικός Φρουρός ο Κορκονέας, ο οποίος δολοφόνησε τον Γρηγορόπουλο και ελλείψει εκπαίδευσης έφτασε να αντιδρά με αντανακλαστικά που δεν αντιδράσανε αστυνομικοί ή δεν θα αντιδρούσαν αστυνομικοί στη θέση του;»

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…