Σύγχυση με τον αριθμό των ναυαγών αγνοουμένων στη Ν. Κορέα-Κατέληξαν στους 293 (photos-videos)

Σύγχυση επικράτησε στις Αρχές της Νότιας Κορέας για τον αριθμό των αγνοουμένων ναυαγών. Τελικά, κατέληξαν πως αγνοούνται 293 επιβάτες και…

kor

Σύγχυση επικράτησε στις Αρχές της Νότιας Κορέας για τον αριθμό των αγνοουμένων ναυαγών. Τελικά, κατέληξαν πως αγνοούνται 293 επιβάτες και δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του νοτιοκορεατικού επιβατικού πλοίου που μετέφερε συνολικά 459 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους μαθητές.

Αρχικά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδιδε πως αγνοείται η τύχη άνω των 100 ανθρώπων ενώ ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκιόνγκ-Ογκ δήλωσε πως έχουν διασωθεί 368 άνθρωποι. Τελικά, οι αρχές της Ν. Κορέας ανακοίνωσαν πως έκαναν λάθος στο… μέτρημα!

Σε συνέντευξη Τύπου οι νοτιοκορεάτικες αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο πλοίο επέβαιναν 459 άνθρωποι. Ανάμεσά τους 325 μαθητές, 15 δάσκαλοι, 30 μέλη του πληρώματος και 89 ακόμη. Δύο άνθρωποι είναι νεκροί, 164 έχουν διασωθεί και 293 αγνοούνται.

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην επιχείρηση διάσωσης

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη με σωστικές λέμβους και ελικόπτερα να προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βγάλουν σώους όσους από τους επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο ή στο νερό.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο για να μετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περισσότερων από 300 επιβατών που αγνοούνται μετά την ανατροπή και βύθιση σήμερα νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου.

Οι Αμερικανικός 7ος Στόλος ανακοίνωσε ότι το USS Bonhomme Richard που μεταφέρει ελικόπτερα εκτελούσε περιπολία ρουτίνας ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας και κατευθύνεται προς την περιοχή του ναυαγίου.

Πάντως, είναι δύσκολο να δοθεί οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Οι νοτιοκορεατικές αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου, μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν προμήνυαν μια τέτοια τραγωδία.

Το πλοίο, το Sewol, μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου.

Μέσα σε διάστημα ωρών, οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν το Sewol να έχει γείρει στην αριστερή πλευρά του. Λίγο αργότερα το πλοίο είχε ανατραπεί, και πάνω από το νερό φαινόταν μόνο το εμπρός τμήμα του κύτους του.

Μαρτυρία διασωθέντα μαθητή: «Το νερό ήταν κρύο αλλά ήθελα να ζήσω»

Ένας από τους μαθητές που κατάφεραν να διασωθούν, περιέγραψε στο CNN πώς κατάφερε να σωθεί: «Φόρεσα το σωσίβιό μου και πήδηξα στη θάλασσα. Έπρεπε να κολυμπήσω αρκετά μέχρι να φτάσω στη σωσίβια λέμβο. Το νερό ήταν κρύο αλλά ήθελα να ζήσω» είπε ο Lim Hyung Min. Ένας άλλος από τους επιβάτες του Sewol είπε πως παρά τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του δεν τα κατάφερε. «Μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσα να βοηθήσω. Το νερό όμως ερχόταν τόσο γρήγορα που δεν τα κατάφερνα». 

Αξιωματούχος του Λυκείου Ντανουόν στο Ανσάν, ένα προάστιο της Σεούλ, δήλωσε πως και οι 338 μαθητές και οι δάσκαλοί τους διασώθηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ακτοφυλακή ή από άλλους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διάσωση.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους έκαναν εκδρομή στο Ζεζού, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Το σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας «ισχυρός ήχος πρόσκρουσης».

 

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…